Lăzile cu focoase furate sâmbătă au fost găsite într-un depozit părăsit din Chitila

Trei lăzi intacte cu focoase şi alta desfăcută cu obictele cu specific militar ce au fost furate sâmbătă dintr-un tren, au fost găsite, luni, într-un depozit părăsit din Chitila, informează surse oficiale.

1288 afișări
Imaginea articolului Lăzile cu focoase furate sâmbătă au fost găsite într-un depozit părăsit din Chitila

Lăzile cu focoase furate sâmbătă au fost găsite într-un depozit părăsit din Chitila (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, autorităţile au descoperit trei lăzi cu focoase, din cele patru furate sâmbătă dintr-un tren, care trebuia să ajungă în Bulgaria. O a patra ladă desfăcută şi cu focoase împrăştiate a fost găsită în acelaşi loc, autorităţile judiciare făcând constatarea la faţa locului, pentru a stabili dacă toate obictele au fost recuperate.

Procurorii Parchetului Militar Bucureşti au audiat peste 50 de persoane în cazul privind dispariţia focoaselor dintr-un tren ce urma să ajungă în Bulgaria şi au declanşat urmărirea penală, urmând a pune sub acuzare unele persoane în acest dosar.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind dispariţia celor patr lăzi cu dispozitive militare (focoase), procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, la data de 17 iulie 2011, începerea urmăririi penale «in rem», sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în dauna avutului privat şi rupere de sigilii", informează, luni, Ministerul Public.

Totodată, au fost constituite echipe formate din reprezentanţi ai tuturor instituţiilor abilitate care efectuează cercetări în cauză.

În acest sens, până în prezent, s-a procedat la ridicarea de documente referitoare la încărcătura ce a format obiectul transportului, au fost identificate, prelevate şi ridicate urme ce se valorifică din punct de vedere criminalistic, s-au efectuat audieri (peste cincizeci de persoane), precizează sursa citată.

În perioada, următoare procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, împreună cu echipele operative, vor continua administrarea de probe.

Patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament de la Tohan Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sâmbătă Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti a fost sesizat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu că în cursul acelei zile, în jurul orelor 15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nord au constatat că la un vagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unui contract între societăţi private, sigiile aplicate erau rupte şi uşa glisantă deschisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici