Legea educaţiei ar urma să fie discutată, miercuri, de Guvern, în primă lectură

Proiectul de lege privind sistemul educaţiei ar urma să fie discutat, în primă lectură, în şedinţa de miercuri a Guvernului, programată să fie organizată la Iaşi, au declarat surse oficiale.

50 afișări
Imaginea articolului Legea educaţiei ar urma să fie discutată, miercuri, de Guvern, în primă lectură

Legea educaţiei ar urma să fie discutată, miercuri, de Guvern, în primă lectură (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Peste 50 de studenţi de la Uniunea Naţională a Studenţilor au pichetat, luni, sediul Ministerul Educaţiei, cerând încheierea unui protocol care să prevadă respectarea drepturilor referitoare la burse, tabere şi consultarea studenţilor în problemele care îi priveşte.

Studenţii cer majorarea burselor şi creşterea bugetului pentru tabere, fiind totodată nemulţumiţi că nu au fost consultaţi asupra Legii educaţiei.

Ministerul Educaţiei a arătat însă că protestele sunt nejustificate şi a precizat că fondul pentru bursele studenţeşti nu s-a redus, fiind la nivelul celui din 2009, dar că universităţile decid cuantumul efectiv al burselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici