Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, aplicată de la 1 iulie 2010

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor (AOL) va fi pusă în aplicare de la 1 iulie 2010, dată până la care societatea care va emite poliţele va fi pregătită să emită şi să gestioneze poliţele, a declarat preşedintele PAID, Constantin Toma.

310 afișări
Imaginea articolului Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, aplicată de la 1 iulie 2010

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, aplicată de la 1 iulie 2010 (Imagine din arhivă; Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Una din provocările managementului societăţii Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) va fi dezvoltarea unui sistem informatic pentru gestionarea celor aproape 8,5 milioane de contracte. Nu cred că avem timpul necesar pentru dezvoltarea acestui sistem informatic până la 1 ianuarie 2010", a spus, luni, Toma prezent la Forumul ICAR 2009 (The Catastrophic Risks Forum - ICAR).

Adoptată în noiembrie 2008, Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor era estimată să fie pusă în aplicare la 1 ianuarie 2010, termen avansat, în luna mai, de Radu Stancu, fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

În noiembrie 2008, reprezentanţii MAI au anunţat că obligativitatea asigurării locuinţei va deveni efectivă la 1 iulie 2009.

Toma a amintit că, miercuri, Consiliul de Adminstraţie al PAID va fi ales directorul general al societăţii.

"Conducerea executivă a societăţii trebuie să înceapă negocierile cu reasigurătorii şi brokerii de reasigurare pentru stabilirea parametrilor programului de reasigurare. De asemenea, managementul va începe discuţiile cu Ministerul Finanţelor pentru susţinerea finanţării programului de reasigurare", a spus preşedintele PAID.

În luna septembrie, 13 asigurători au semnat actele de constituire a PAID, aportul acestora la capitalul social al PAID fiind de 4,545 milioane de euro (19,34 milioane lei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici