Legile privind trusoul pentru nou-născuţi şi sprijinul la constituirea familiei vor fi abrogate

Guvernul va abroga legile care permit acordarea de trusouri pentru nou-născuţi şi alocarea unui sprijin familial la constituirea familiei, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă privind reducerea cheltuielilor sociale.

1788 afișări
Imaginea articolului Legile privind trusoul pentru nou-născuţi şi sprijinul la constituirea familiei vor fi abrogate

Legile privind trusoul pentru nou-născuţi şi sprijinul la constituirea familiei vor fi abrogate (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Ordonanţa include o listă de acte normative care vor fi abrogate de la data intrării în vigoare.

Pe lista acestor acte se află Legea 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-născuţi şi Legea 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei.

Va fi abrogată, conform proiectului, şi Ordonanţa 5/2010 prin care Guvernul a stabilit, la începutul anului, că pentru copiii născuţi în perioada ianuarie 2007-decembrie 2010 autorităţile administraţiei publice locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor vor acorda beneficiarilor contravaloarea în lei a trusoului pentru nou-născuţi, prevăzut de Legea 482/2006.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale, că ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii "nu vor fi atinse", toate celelalte subvenţii fiind un subiect de "analiză, reducere sau anulare".

Luni, şeful statului s-a referit din nou la problema cheltuielilor sociale, arătând, într-o înregistrate prezentată de Antena 3, că "toate năzbâtiile din program care s-au inventat în perioada de veselie parlamentară, precum pamperşi pentru copii" au făcut din bugetul României un buget de asistenţă.

Una dintre subvenţiile sociale este şi trusoul pentru copii, prin care statul acordă pentru fiecare copil nou-născut haine, lenjerie şi produse pentru îngrijire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici