Libanezul suspectat de tentativă de acte de terorism a fost reţinut de procurorii DIICOT Craiova

Cetăţeanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, în vârstă de 34 de ani, suspectat de tentativă de acte de terorism, a fost reţinut, miercuri după-amiază, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Craiova, pentru o altă membră a reţelei fiind luată decizia interdicţiei de a părăsi localitatea.

216 afișări
Imaginea articolului Libanezul suspectat de tentativă de acte de terorism a fost reţinut de procurorii DIICOT Craiova

Libanezul suspectat de tentativă de acte de terorism a fost reţinut de procurorii DIICOT Craiova (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit şefului DIICOT Craiova, Adrian Glugă, miercuri după-amiază, a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele cetăţeanului libanez Hussein Kassem Ghzayel, acesta fiind dus, în prezent, în arestul IPJ Dolj. 

În aceeaşi cauză, pe numele unei femei suspectate că intermedia traficul de pistoale de tip Glock pe filiera Italia a fost dată interdicaţia de a părăsi localitatea.

Conform sursei citate, femeia este soţia unui jandarm de la Gruparea Mobilă a Jandarmeriei Craiova.

Audierile în acest caz, desfăşurate la sediul DIICOT Craiova, au început miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.30, şi s-au încheiat în jurul orei 18.00.

Cetăţeanul libanez va fi prezentat, joi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În afara celor doi, au mai fost ridicate alte două persoane suspectate că se ocupau însă cu trafic de migranţi, acestea urmând să fie cercetate în stare de libertate.

Sursa citată a precizat că, pe de o parte, cetăţeanul libanez este suspectat că a făcut demersuri pentru achiziţonarea de arme letale şi echipamente militare pentru a le furniza unor facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria şi că ţinea legătura direct cu mai mulţi cetăţeni libanezi, iar pe de altă parte soţia jandarmului este acuzată că urma să trimită pistoale de tip Glock pe filiera Italia.

Ceilalţi doi membri ai reţelei aveau o misiune bine definită, şi anume racolau cetăţeni libanezi pe care îi aduceau în România sub pretextul înscrierii la studii, însă în realitate aceştia veneau cu scopul ca de aici să emigreze în Germania.

Procurorii DIICOT au făcut, miercuri, şase percheziţii în municipiul Craiova, la membrii unei grupări, printre care şi cetăţeni libanezi, suspectaţi de tentativă de acte de terorism, după ce ar fi cumpărat ilegal arme militare letale destinate unor facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria.

Membrii grupării infracţionale, formate din cetăţeni români şi libanezi, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova pentru tentativă de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi trafic de migranţi.

Procurorii au făcut miercuri şase percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, la locuinţele membrilor grupării şi la sediul unei societăţi comerciale controlate de către aceştia, pentru identificarea mijloacelor de probă, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

"În fapt, se reţine că Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria", au precizat procurorii DIICOT.

Membrii grupării mai sunt acuzaţi că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ilegale a acestora în Germania.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din IPJ Dolj - SPIR. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici