Liceu din Focşani evacuat din cauza unui miros puternic a cărui sursă nu a fost identificată

Cei aproximativ 400 de elevi ai Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Focşani şi cadrele didactice ale unităţii au fost evacuaţi, miercuri dimineaţă, din cauza unui miros puternic, reprezentanţii ISU ajunşi la faţa locului neputând încă identifica de la ce provine acesta.

230 afișări
Imaginea articolului Liceu din Focşani evacuat din cauza unui miros puternic a cărui sursă nu a fost identificată

Liceu din Focşani evacuat din cauza unui miros puternic a cărui sursă nu a fost identificată (Imagine: Marius Vasilica/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul colegiului, profesorul Mihaela Horeangă, a precizat că nu este vorba despre un miros provenit de la o scurgere de la reţeaua de gaz, însă elevii au fost evacuaţi pentru că mirosul era înţepător şi provoca o stare de sufocare şi tuse uscată.

"Era un miros înţepător care provoacă o stare de sufocare şi tuse uscată. Din aceste considerente am decis evacuarea celor 400 de elevi şi 40 de profesori, după care am sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi am anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar. Cei de la ISU nu au putut identifica substanţa deoarece nu au aparatură specială", a precizat Mihaela Horeahngă, directorul Colegiul "Gheorghe Asachi".

Reprezentanţii ISU Vrancea spun că nu este de competenţa lor să identifice substanţa.

"Nu este de competenţa noastră să stabilim despre ce substanţă este vorba şi nici nu avem un aparat care să identifice substanţele. Nu trebuie să avem în dotare un astfel de aparat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duţă.

Pe de altă parte, o elevă a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani, după ce i s-a făcut rău în timp ce era evacuată, însă medicii afirmă că starea elevei nu are legătură cu incidentul petrecut în şcoală.

"Starea de rău a elevei nu are legătură cu incidentul petrecut în incinta şcolii. Fata se simţea rău de câteva zile, acuza dureri de cap şi ameţeli, iar astăzi starea acesteia s-a agravat. A ajuns la UPU, unde a fost consultată, iar medicii au stabilit că nu necesită intenarea", a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani.

Poliţia a început cercetări pentru a afla natura substanţei şi nu exclude posibilitatea ca un elev să fi folosit un spray lacrimogen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici