Lideri ai galeriilor Dinamo şi Steaua, printre manifestanţii din Piaţa Universităţii

Mai mulţi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo şi Steaua au fost identificaţi în rândul manifestanţilor aflaţi sâmbătă în Piaţa Universităţii, a declarat, duminică, Aurel Moise şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română.

465 afișări
Imaginea articolului Lideri ai galeriilor Dinamo şi Steaua, printre manifestanţii din Piaţa Universităţii

Lideri ai galeriilor Dinamo şi Steaua, printre manifestanţii din Piaţa Universităţii (Imagine: Diana Stoica/Mediafax Foto)

"Din păcate, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia şi nişte grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo şi Steaua. Au fost identificaţi şi câţiva lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan Ţintă Claudiu şi un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai", a spus Aurel Moise.

Acesta a precizat că, odată cu apariţia acestor grupuri compacte, lucrurile au degenerat.

"Aceste persoane au o anumită experienţă în manifestări de pe stadioane de fotbal, cunoscându-se ca având şi nişte modalităţi de acţiune foarte clar stabilite, au reuşit de nenumărate rânduri să blocheze piaţa. De fiecare dată, jandarmii, fără a face uz de forţă, prin intermediul negocierilor şi în ultimă instanţă printr-un cordon compact, au reuşit să restabilească circulaţia", a mai precizat Aurel Moise.

Acesta a dat câteva exemple privind antecedentele în implicare în acţiuni de tulburare a ordinii publice a unora dintre participanţii la protestul de sâmbătă.

El a făcut referire la Ilie Cornel - sancţionat pentru participare la scandal, Baciu Mihai Carol - sancţionat de trei ori, în 2008, 2011, 2012 şi Rădescu Eugeniu, sancţionat pentru participare la scandal în 2008.

Aurel Moise a menţionat că foarte mulţi dintre manifestanţi, când au observat că lucrurile au degenerat, au plecat.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română a adăugat că este o obligaţie a Jandarmeriei restabilirea ordinii publice, deblocarea căilor de comunicaţie.

"Oricine se putea afla în situaţie critică, poate era vorba de un incendiu sau altă situaţie. Acesta este principalul motiv pentru care jandarmii nu sunt de acord cu blocarea căilor de circulaţie", a mai spus Moise.

Acesta a menţionat că acţiunea de evacuare a Pieţei Universităţii a fost declanşată după obţinerea aprobării din partea prefectului Capitalei, în baza Legii 61/1991 unde există o prevedere care permite acest lucru când sunt violenţe sau sunt blocate artere de comunicaţie..

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că au fost ridicate 29 de persoane în urma protestului de la Universitate, dar că nu toate au fost sancţionate, aceasta fiind o măsură preventivă pentru a-i scoate din zona cu violenţe.

Georgian Enache a declarat, sâmbătă noapte, pentru MEDIAFAX, că 29 de persoane au fost duse la dubele jandarmilor pentru identificare.

Ele au fost scoase din zona de protest.

Cele 29 de persoane au aruncat cu obiecte contondente şi au tulburat ordinea publică, potrivit lui Georgian Enache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici