Liderii Cartel Alfa şi BNS: Acţiunile PSD de 1 Mai sunt pentru reabilitarea imaginii, nu participăm

Liderii Cartel Alfa şi BNS au declarat, joi, că nu vor participa la acţiunile anunţate de PSD de 1 Mai, considerând că acest partid vrea să-şi reabiliteze propria imagine cu ajutorul sindicatelor şi aşteaptă scuze ale preşedintelui Victor Ponta pentru jignirile aduse sindicaliştilor în ultima vreme.

101 afișări
Imaginea articolului Liderii Cartel Alfa şi BNS: Acţiunile PSD de 1 Mai sunt pentru reabilitarea imaginii, nu participăm

Liderii Cartel Alfa şi BNS: Acţiunile PSD de 1 Mai sunt pentru reabilitarea imaginii, nu participăm (Imagine arhivă: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că membrii confederaţiei pe care o conduce nu vor organiza niciun protest de 1 Mai şi că va fi respectat calendarul anunţat deja şi care include acţiuni în perioada anterioară şi ulterioară zilei de 1 Mai.

"Nu vom face nimic de 1 Mai. Aceasta era ziua internaţională a lucrătorilor, prin care s-a redus programul de lucru de la 12 la 8 ore pe zi. Toate partidele politice nu au decât tendinţa să deregleze forţa de muncă. Ne-am săturat de promisiuni", a susţinut Hossu.

Liderul Cartel Alfa a arătat că aşteaptă ca partidele politice "să promită mai puţin" şi să facă acţiuni concrete în avantajul lucrătorilor.

"PSD, prin această acţiune anunţată de 1 Mai nu vrea decât să-şi reabiliteze propria sa figură raportată la interesul pe care spune că îl acordă lucrătorilor", a precizat Hossu.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va participa la acţiunile anunţate de PSD şi că aşteaptă scuzele liderului Victor Ponta cu privire la jignirile aduse sindicaliştilor în ultima perioadă.

"PSD a fost cel care a definit 1 Mai muncitoresc după 1990 şi apoi PSD ni l-a confiscat şi noi am ieşit din joc", a arătat Costin.

Liderul BNS a apreciat că, prin această acţiune, PSD vrea "să se bată" cu independenţii, ambele partide dorind o relaţie cât mai strânsă cu sindicatele în această perioadă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, într-o conferinţă de presă, că în acest an nu este nimic de sărbătorit cu ocazia zilei de 1 Mai, el precizând că social-democraţii nu vor serba, ci se vor alătura protestelor sociale împotriva Guvernului Boc.

"Toţi colegii mei, peste tot în ţară, se vor alătura protestelor sociale împotriva incompetenţelor actualului Guvern şi împotriva nesimţirii Guvernului faţă de creşterea şomajului şi deteriorarea situaţiei sociale şi economice. E decizia noastră, ca partid, cred că un partid de stânga, în momente grele, lasă sărbătorile pentru după ce vom scăpa de Guvernul Boc", a spus Ponta.

El a arătat că nu crede că electoratul PSD va fi dezamăgit de decizia de a nu se serba 1 Mai cu mici şi bere, aşa cum s-a făcut în anii precedenţi, precizând că electoratul este dezamăgit de ce se întâmplă în România şi de faptul că între promisiunile făcute de Traian Băsescu şi Emil Boc şi situaţia actuală este o diferenţă uriaşă.

PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale în fiecare organizaţie judeţeană, scopul fiind acela de a demonstra forţa filialelor şi de a sublinia legătura directă a mesajului PSD cu semnificaţia zilei de 1 Mai, se arată într-un document discutat, miercuri, de CExN al PSD, obţinut de MEDIAFAX.

Potrivit documentului citat, aflat în mapa cu documente intrate în dezbaterea CExN a PSD, reunit miercuri la Căciulata, "în contextul protestelor sociale şi al accentuării problemelor economice, PSD are obligaţia de a arăta că tratează cu deosebită importanţă această zi, fiind un prim pas spre afirmarea fiecărei organizaţii, la nivel local, în perspectiva viitoarelor bătălii politice".

În acelaşi document se arată că principalul partener al PSD va fi mişcarea sindicală, urmând ca, împreună cu sindicatele, PSD să marcheze 1 Mai prin mitinguri şi mesaje politce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici