Liderul celui mai influent grup din PE îndeamnă la primirea Bulgariei în Schengen şi zona euro - presă

Manfred Weber, lider al grupului PPE şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene, a îndemnat la primirea Bulgariei în Schengen şi zona euro, relatează presa bulgară, care mai precizează că Bulgaria ar putea fi inclusă începând din luna mai în zona aeriană a Schengen.

1150 afișări
Imaginea articolului Liderul celui mai influent grup din PE îndeamnă la primirea Bulgariei în Schengen şi zona euro - presă

Liderul celui mai influent grup din PE îndeamnă la primirea Bulgariei în Schengen şi zona euro - presă

Manfred Weber ar fi făcut această afirmaţie la o întrevedere recentă cu Ţvetan Ţvetanov, şeful Comisiei pentru afaceri interne din Parlamentul de la Sofia.

Surse de la Bruxelles, citate de cotidianul Telegraf, relatează că urmează ca peste şase luni să fie eliminate controalele pentru cetăţenii bulgari în aeroporturi, în timp ce controalele la frontierele maritime şi terestre urmează să fie menţinute. Ţvetan Ţvetanov a confirmat aceste informaţii la postul bTV, potrivit agenţiei de ştiri BTA.

Această evoluţie a fost posibilă după ce Olanda, care se opunea aderării Bulgariei la Schengen, şi-a reconsiderat poziţia.

Ţvetanov a declarat că a participat împreună cu premierul bulgar Boiko Borisov la mai multe întrevederi cu şeful Guvernului de la Haga, Mark Rutte, tema discuţiilor fiind aderarea Bulgariei la Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici