Liderul interlop Aurel Caran, dat în urmărire după ce a fugit din arestul la domiciliu

Liderul interlop Aurel Caran a fost dat în urmărire naţională, după ce a fugit din arestul la domiciliu, măsură luată într-un dosar de cămătărie deschis în 2014, iar ulterior a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare într-o altă cauză privind infracţiuni cu violenţă.

5537 afișări
Imaginea articolului Liderul interlop Aurel Caran, dat în urmărire după ce a fugit din arestul la domiciliu

Liderul interlop Aurel Caran, dat în urmărire după ce a fugit din arestul la domiciliu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că Aurel Răducan, cunoscut ca Aurel Caran, a fost dat în urmărire naţională după ce, în prima săptămână a lunii octombrie, Serviciul Urmăriri de la Poliţia Ilfov a primit de la Curtea de Apel Bucureşti un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Aurel Răducan a fost condamnat, în 12 octombrie, la trei ani şi zece luni de închisoare, pentru incident din anul 2012, când acesta s-a certat cu fratele său, Ştefan Răducan, zis Fane al lui Caran, la un restaurant situat pe malul unui lac din localitatea Belciugatele. În urma conflictului, Aurel ar fi tras mai multe focuri de armă asupra fratelui său, care, ca să scape nevătămat, a luat cu forţa maşina unor lăutari prezenţi în restaurant şi a fugit, apoi a abandonat autoturismul pe o stradă de la marginea Capitalei.

Liderul interlop a fost acuzat de tulburarea liniştii publice şi ulterior trimis în judecată. În timp ce era judecat în stare de libertate, Aurel Răducan a fost ridicat de poliţişti, în anul 2014, într-un dosar de cămătărie, alături de liderii clanurilor Camătarilor şi Duduienilor.

În acest dosar a fost adus la audieri, în calitate de martor, şi Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, care ar fi împrumutat bani cu dobândă de la aceştia, pentru a merge la cazinouri, au precizat sursele citate.

Iniţial, Aurel al lui Caran a fost arestat preventiv, însă în 31 martie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, a fost eliberat şi mutat în arest la domiciliu. Deşi are domiciliu în localitatea ilfoveană Piteasca, Aurel Răducan a ales să locuiască într-un imobil situat în cartierul bucureştean Pantelimon, pe raza Secţiei 23 Poliţie, acolo fiind luat în evidenţă pentru supraveghere judiciară.

Conform anchetatorilor, în 5 octombrie, poliţiştii bucureşteni au fost anunţaţi de Curtea Apel Bucureşti că Aurel Răducan trebuie să plece de acasă şi să se prezinte în faţa instanţei, pentru un termen din dosarul privind cauza din 2012. Ajuns la instanţă, liderul interlop a aflat de la magistraţi că este ultimul termen de judecată şi că ar putea să fie condamnat la o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a plecat din sală înainte de încheierea şedinţei de judecată şi nu a mai revenit la domiciliu, drept pentru care a fost dat în urmărire naţională.

Ulterior, anchetatorii au formulat şi o solicitare pentru emiterea pe numele lui Aurel Răducan a unui mandat european de arestare, cerere care va fi judecată de Tribunalul Bucureşti, în 20 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici