Lista serviciilor medicale care nu pot fi incluse în prezent într-o poliţă de asigurare privată de sănătate

De la anul românii ar trebui să îşi încheie o poliţă de asigurare privată de sănătate şi asta pentru că Ministerul Sănătăţii va limita accesul la serviciile medicale existente în prezent în pachetul de bază. Măsura luată de autorităţi are rolul de a eficientiza sistemul sanitar din România.

984 afișări
Imaginea articolului Lista serviciilor medicale care nu pot fi incluse în prezent într-o poliţă de asigurare privată de sănătate

Lista serviciilor medicale care nu pot fi incluse în prezent într-o poliţă de asigurare privată de sănătate

Reprezentanţii companiilor de asigurări spun că există o serie de servicii medicale care nu pot fi incluse la acest moment într-o asigurare privată de sănătate.

● Operaţiile estetice de înfrumuseţare sunt incluse în această categorie. “Asigurările private de sănătate pot acoperi acele operaţii estetice care au rol reparator în scop medical, nu de înfrumuseţare. De exemplu, rinoplastia poate fi inclusă în cazul unei persoane care suferă de deviaţie de sept şi afecţiunea îi pune în pericol sănătatea, dar nu şi în cazul unei persoane care vrea să îşi modifice aspectul nasului pe motiv că este lat sau ascuţit”, a spus Theodor Alexandrescu, preşedintele Metropolitan Life.

România se află pe locul 25 în topul ţărilor unde se fac cele mai multe operaţii estetice, însă pe locul 17 după numărul acestor intervenţii la mia de locuitori, depăşind Arabia Saudită, Marea Britanie şi Thailanda, arată ultimul studiu de profil, realizat în urmă cu doi ani.

Cele mai frecvente intervenţii chirurgicale în 2011 au fost cele pentru mărirea sânilor (8.724), liposucţia (7.316), blefaroplastia (5.498), rinoplastia (3.346) şi lifting-ul mamar (3.082).

● Serviciile medicale necesare pentru recuperarea unei persoane care a încercat să se sinucidă sau care s-a autovătămat nu pot fi nici ele incluse într-o poliţă de asigurare privată de sănătate. ”Tentativa de sinucidere este considerată autovătămare voluntară, iar serviciile medicale oferite pentru o astfel de situaţie nu sunt acoperite de o asigurare privată de sănătate”, a precizat Team Leader-ul Departamentului Despăgubiri din cadrul companiei Metropolitan Life Dana Nicoară.

Rata sinuciderilor în România este de 13 cazuri la suta de mii de locuitori.

Studiile au demonstrat că ratele sinuciderii sunt reduse în ţările din sudul Europei precum Grecia, Cipru, Italia, Malta, Spania şi în Portugalia, dar şi în Marea Britanie, unde se înregistrează mai puţin de opt decese la 100.000 de locuitori. Numărul sinuciderilor este însă mai mare în statele baltice şi în Europa Centrală şi de Est. În Lituania, spre exemplu, în 2010, rata sinuciderilor era de zece ori mai mare decât în Grecia.

● Asigurarea privată de sănătate devine nulă şi în cazul în care o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice a produs un accident şi are nevoie de îngrijiri medicale. Această persoană nu va fi despăgubită indiferent dacă are o asigurare de grup sau una individuală”, menţionează Dana Nicoară.  Dacă însă nu există o relaţie de cauzalitate între evenimentul pentru care s-a solicitat despăgubirea şi excluderea menţionată în contract, despăgubirea se va plăti. „De exemplu: o persoană care a consumat băuturi alcoolice traversează strada pe trecerea de pietoni pe culoarea verde a semaforului şi un şofer o accidentează. Această persoană va beneficia de toate serviciile incluse în poliţa asigurării private de sănătate”, punctează reprezentanta Metropolitan Life

● Un alt exemplu exceptat îl reprezintă situaţiile de accident cauzate de sporturi extreme, precum paraşutismul sau bungee jumping. „Aceste persoane sunt expuse unui risc extrem de ridicat atunci când practică acest tip de sporturi, iar clienţii noştri sunt informaţi despre excluderea pentru aceste activităţi înainte de încheierea asigurării”, a mai spus Dana Nicoară. 

Acest material face parte din campania “Sănătatea-i cel mai bun prieten” susţinută de Metropolitan Life.

Urmăreşte campania şi pe Facebook

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici