LITORAL 2014: Bucătăriile a două hoteluri din Mamaia, închise temporar de ANPC din cauza mai multor nereguli

Bucătăriile a două hoteluri din Mamaia au fost închise temporar, miercuri, de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au descoperit, în urma unor controale, produse expirate şi neetichetate, unităţile urmând să fie redeschise după remedierea deficienţelor.

465 afișări
Imaginea articolului LITORAL 2014: Bucătăriile a două hoteluri din Mamaia, închise temporar de ANPC din cauza mai multor nereguli

LITORAL 2014: Bucătăriile a două hoteluri din Mamaia, închise temporar de ANPC din cauza mai multor nereguli (Imagine: Adrian Staicoviciu/Mediafax Foto)

Echipe de control ale ANPC, conduse de preşedintele Autorităţii, au verificat, miercuri, două hoteluri din Mamaia, descoperind mai multe nereguli.

Astfel, verificările inspectorilor au vizat Hotelul Victoria, unde, marţi, mai mulţi turişti au reclamat că au găsit camerele ocupate deşi achitaseră sejurul.

”Am venit iniţial pentru situaţia de ieri semnalată de către consumatori că nu au avut loc de cazare. Am verificat condiţiile de cazare. Vreau să vă spun şi partea bună, sunt condiţii în regulă, condiţii care respectă actele normative în vigoare. Pentru toţi care nu aveau camere s-a găsit o soluţie la acelaşi nivel calitativ sau superior, dacă aveau cazare la trei stele au primit tot la trei stele sau la patru stele. Nu a fost de vină agenţia de turism, ci managerul hotelului”, a afirmat preşedintele ANPC, Marius Dunca.

Apoi, verificările au continuat în bucătăria hotelului unde au fost găsite alimente neetichetate sau ţinute în condiţii improprii.

”Am extins controlul şi am ajuns în blocul alimentar unde am găsit carne cu miros şi modificare de culoare. Nu vă pot spune ce este că nu avem elemente de identificare. Am mai găsit chiftele congelate, peşte, nu ştim când a fost adus, când expiră, ce fel de peşte este. Unitatea va primi o amendă de până în 20.000 de lei pentru situaţia cu turiştii, iar până la remedierea deficienţelor va fi suspendată activitatea bucătăriei”, a declarat Marius Dunca.

De asemenea, controlul ANPC a vizat şi Hotelul Naţional, unde au fost găsite produse expirate sau neetichetate.

În acest caz inspectorii au aplicat amenzi de până la 14.000 de lei şi au decis închiderea temporară a activităţii bucătăriei până la remedierea deficienţelor.

”Toate sunt produse expirate, neetichetate. Nu ştim ce avem aici. Sancţiuni de la 2.000 la 4.000 de lei pentru alimentele expirate şi pentru neetichetate de până la 10.000 de lei. Chiar au aruncat unele produse până să ajungem noi aici. Am găsit numai produse expirate”, a precizat Marius Dunca.

Alimentele expirate au fost distruse.

Preşedintele ANPC a avertizat că toate bucătăriile unităţilor de cazare de pe litoral vor fi controlate în această vară.

Inspectorii ANPC au mai închis temporar în acest sezon estival, până la remedierea deficienţelor, cinci terase din Mamaia, Eforie Sud, 2 Mai şi Vama Veche şi o patiserie din municipiul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici