Liviu Pop, salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea: Unitatea nu se va lichida, ci se va privatiza

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, le-a spus, miercuri seară, salariaţilor Combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, la întâlnirea cu conducerea şi sindicatul, că unitatea "nu se va lichida, ci se va privatiza.

483 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop, salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea: Unitatea nu se va lichida, ci se va privatiza

Liviu Pop, salariaţilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea: Unitatea nu se va lichida, ci se va privatiza (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Eu pot să va spun că la nivelul Ministerului Economiei chiar am vorbit cu ministrul Economiei, domnul Chiţoiu, care s-a întors în ţară, că există o celulă de criză care analizează şi în maxim o săptămână se vor aduce la zi toate lucrurile. Este clară activitatea de salvare şi chiar de creare de noi locuri de muncă în toate privatizările. Important este ca la licitaţie să vină investitori.(...), important este să fie o privatizare care să menţină activitatea şi locurile de muncă, şi nu o chestiune care să ducă la lichidarea Oltchim. Datoriiile Oltchim sunt mari, de exemplu, numai la Electrica pentru ultimii ani sunt 150 de milioane de lei. Dar, repet, Oltchim nu se va lichida, ci se va privaztiza", a declarat Liviu Pop.

Ministrul Liviu Pop a venit la Râmnicu Vâlcea însoţit de managerul general al societăţii Constantin Roibu, care şi-a înaintat demisia din funcţie, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, şi a intrat la discuţii cu conducerea societăţii şi cu cea a liderilor de sindicate.

El a fost întâmpinat de liderul sindical Mihai Diculoiu, care i-a spus că îi pare rău că este un moment greu, dar că speră să îi ajute premierul Victor Ponta.

Ulterior, la intrarea în pavilionul administrativ ministrul a fost primit de aproximativ 30 de salariaţi care l-au abordat în legătură cu situaţia combinatului.

Întrebat de jurnalişti dacă are un răspuns pentru salariaţii de la Oltchim, Liviu Pop a declarat: "Bineînţeles că avem un răspuns pentru angajaţii de la Oltchim., Memorandumul aprobat de Guvern este foarte clar în sensul în care nu dorim lichidarea activităţii, cum poate se dorea. Nu se doreşte lichidarea activităţii la Oltchim, în maxim o săptămână noua echipă de management va veni cu un plan viabil să se menţină locurile de muncă, să avem front de lucru pentru angajaţi, şi încet încet Oltchimul să intre pe linia normală".

Aproape 300 de angajaţi ai Oltchim s-au adunat, miercuri, în curtea combinatului pentru a protesta faţă de întârzierea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului, solicitând de urgenţă vizita premierului Victor Ponta, şi faţă de faptul că nu şi-au primit banii şi bonurile de masă de două luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici