Locic, arestat pentru că nu are repere morale şi e dispus să rezolve totul cumpărând influenţă

Instanţa supremă afirmă, în motivarea deciziei de arestare a lui Marius Locic, document obţinut de MEDIAFAX, că omul de afaceri "ignoră" ordinea de drept şi că nu are repere morale reale, fiind în schimb dispus să rezolve totul prin cumpărarea de influenţă.

39 afișări
Imaginea articolului Locic, arestat pentru că nu are repere morale şi e dispus să rezolve totul cumpărând influenţă

Locic, arestat pentru că nu are repere morale şi e dispus să rezolve totul cumpărând influenţă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În motivarea deciziei de a-l aresta pe Locic, alături de Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu, în dosarul în care este vizat senatorul Cătălin Voicu, judecătorul care a decis încarcerarea celor trei tratează problema administratorului firmei Locic Imobiliare separat de cea a judecătorului Costiniu sau a omului de afaceri Căşuneanu. În ceea ce-i priveşte pe ultimii doi, judecătorul care a decis să-i aresteze afirmă că lăsarea lor în libertate ar potenţa neîncrederea opiniei publice în actul de justiţie, dată fiind anvergura lor.

În schimb, pentru a demonstra pericolul concret pentru ordinea publică pe care l-ar reprezenta lăsarea lui Locic în libertate, judecătorul Corina Jîjîie - cea care a decis arestarea lui pentru 29 de zile - afirmă în motivare că "gravitatea infracţiunii şi modalitatea în care inculpatul a săvârşit pretinsele fapte demonstrează ignorarea deliberată a ordinii de drept şi convingerea că legea trebuie folosită doar ca instrument de înfrângere a acesteia, în realizarea unor scopuri personale, materiale, imediate".

"Inculpatul nu pregetă în intenia sa de a penetra mediile sociale care pot să-i asigure siguranţa şi confortul propriu, indiferent că pentru aceasta trebuie să recurgă la săvârşirea de fapte de corupere şi la falsificarea evidenţelor şi înscrisurilor oficiale", scrie Corina Jîjîie.

Magistratul acuză apoi faptul că lui Locic i-ar lipsi reperele morale reale, fiind în schimb dispus să rezolve "totul" prin cumpărarea de influenţă.

"Serviciile pe care le oferă, ca şi sumele mari de bani demonstrează lipsa unor repere morale reale şi disponibilitatea de a rezolva totul prin cumpărarea de influenţă. Totodată, inculpatul are abilitatea de a-şi disimula faptele pretins ilegale în fapte oneste, creând o imagine distorsionată a realităţii. Aceste împrejurări sunt de natură a tulbura opinia publică şi de a-i afecta grav încrederea într-un sistem real de valori, generând atitudini de neîncredere la adresa organelor statului chemate să protejeze ordinea socială", scrie judecătorul Jîjîie în documentul obţinut de MEDIAFAX, motivându-şi astfel decizia de a-l aresta pe Locic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici