Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testaţi COVID

Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testaţi COVID şi trebuie să prezinte rezultate negative la intrarea în spaţiile publice, ceea ce provoacă noi nemulţumiri în rândul populaţiei care a trecut printr-un lockdown de două luni, potrivit Reuters.

233 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testaţi COVID

Locuitorii din Shanghai stau ore întregi la coadă pentru a fi testaţi COVID

Lockdown-ul COVID s-a încheiat în Shanghai, însă uşurarea locuitorilor face loc rapid frustrării. Acum, oamenii trebuie să aştepte ore întregi la coadă pentru testele de depistare a virusului şi au nevoie de rezultate negative pentru a li se permite accesul în spaţiile publice.

Centrul comercial şi de afaceri al Chinei a ridicat miercuri restricţiile pentru majoritatea celor 25 de milioane de locuitori. Însă cetăţenii trebuie să aibă dovada că au făcut un test COVID în ultimele 72 de ore pentru a putea intra în zone precum mall-uri şi birouri sau chiar pentru a folosi metroul şi autobuzele.

Autorităţile au construit 15.000 de locuri de testare şi au instruit mii de lucrători pentru a preleva probe din gât. Cu toate acestea, cozile lungi la temperaturi de până la 31 de grade Celsius au devenit o privelişte obişnuită miercuri şi joi.

O persoană a postat pe reţelele de socializare o fotografie cu un afiş de la o cabină care avertiza asupra unei aşteptări de 4,5 ore.

„Am ieşit din coşmarul închiderii doar pentru a intra în coşmarul testării PCR de 72 de ore", a declarat o rezidentă din Shanghai, refuzând să îşi dea numele.

Chinezii au păreri împărţite.

„Este supărător, dar nu avem de ales. Acest lucru este pentru binele tuturor", a spus altă persoană.

Alte oraşe chinezeşti, inclusiv Beijing şi Shenzhen, au impus măsuri similare în cadrul unei politici naţionale zero-COVID care urmăreşte să taie orice lanţ de infecţie.

În ciuda nemulţumirilor profunde stârnite de restricţiile stricte din Shanghai, China a anunţat că îşi va menţine abordarea. China susţine că politica zero-COVID este necesară pentru a salva vieţi şi pentru a preveni prăbuşirea sistemului de sănătate.

Acest lucru înseamnă că testarea COVID devine din ce în ce mai mult o caracteristică a vieţii de zi cu zi. Obiectivul Chinei este de a avea locuri de testare la o distanţă de 15 minute de mers pe jos pentru toată lumea din marile oraşe.

Cu toate acestea, mulţi locuitori din Shanghai simt că se află foarte aproape de a reveni în izolare.

Joi, videoclipuri distribuite pe reţelele de socializare au arătat oameni care fugeau din luxosul centru comercial International Finance Centre (IFC). Se pare că angajaţii complexului au împiedicat oamenii să intre sau să iasă, această fiind o practică obişnuită atunci când se constată un rezultat pozitiv la testul COVID.

Mall-ul IFC a emis ulterior un anunţ prin care a anunţat că s-a redeschis la ora locală 12.30, după ce a efectuat o dezinfecţie completă, fără a spune dacă a existat un test COVID pozitiv la faţa locului. Centrul comercial nu a răspuns solicitărilor jurnaliştilor prin care se solicitau explicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
shanghai,
covid,
teste

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici