Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti - FOTO

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, de către delagaţia Patriarhiei Române, pentru al şaptelea an consecutiv, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

1192 afișări
Imaginea articolului Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti - FOTO

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Delegaţia Patriarhiei Române a ajuns pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, în jurul orei 20.00, cu o întârziere de aproximativ o oră, din cauză că a decolat târziu de la Ierusalim, dat fiind numărul mare de delegaţii care au mers sâmbătă să ia lumină de la Mormântul Sfânt. La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţi ai eparhiilor să ia Lumina Sfânta pentru a o împărţi credincioşilor la slujba de Înviere.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă de la Aeroportul "Henri Coandă", cu avioane de mici dimensiuni, şi la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din aceste zone.

Delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim a fost condusă de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Episcopul vicar a spus, la aeroport, că "Lumina Sfântă a coborât la ora 14.15 şi a fost împărţită credincioşilor de Patriarhul Teofil al Treilea al Ierusalimului şi toată Palestina".

Vineri seara delegaţia Bisericii Ortodoxe Române a fost primită la sediul Patriarhiei Ierusalimului de către Preafericitul Teofil al Treilea, care a amintit, în cuvântul său, de prezenţa bisericii româneşti, alături de alte biserici surori în aceste zile la Ierusalim, a spus PS Timotei Prahoveanul.

El a precizat că s-a întâlnit la Ierusalim cu români din toate colţurile lumii şi s-au rugat împreună.

"Ne-am bucurat să întâlnim la Ierusalim, pe lângă români din ţară, români veniţi de la mare depărtare, din America, Germania, Italia, Olanda şi alte locuri. S-au rugat cu noi şi am rostit împreună 'Hristos a Înviat!', care s-a auzit astăzi în preajma Bisercii Învierii şi a Sfântului Mormânt, în multe limbi ale pământului. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru acastă binecuvântare şi îl rugăm să ne lumineze cu lumina sa cea sfântă viaţa şi lucrarea poporului român. Vă dorim sărbători cu bucurie, să petreceţi în lumină, pace şi binecuvântare. Hristos a Înviat", a spus Timotei Prahoveanul.

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfântă clerului şi credincioşilor care vor fi prezenţi la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici