Lunetişti pe blocuri pentru vizita lui Joe Biden

Măsurile de securitate de la Guvern au fost sporite pentru vicepreşedintele SUA Joe Biden, prin interzicerea parcării autovehiculelor, amplasarea lunetiştilor pe clădiri din jur şi plantarea de arbuşti la intrare, pentru ca locul unde oficialul va coborî din maşină să nu fie vizibil de la distanţă.

261 afișări
Imaginea articolului Lunetişti pe blocuri pentru vizita lui Joe Biden

Lunetişti pe blocuri pentru vizita lui Jeo Biden (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, începând cu miezul nopţii de miercuri şi până joi, la ora 15,00, după întrevederea premierului interimar Emil Boc cu oficialul american, va fi interzisă parcarea autombilelor în spaţiul securizat de lângă Guvern, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.

Intrarea în Palatul Victoria a fost deja mascată cu un rând dublu de arbuşti plantaţi în ghivece, iar locul de parcare a maşinilor oficiale din curtea Guvernului a fost de asemenea obturat cu un rând de arbuşti.

Revoluţionarii care protestau de câteva luni lângă sediul Guvernului, în strada Paris, au fost evacuaţi în urmă cu trei zile, iar sursele citate au arătat că Palatul Victoria va fi supravegheat de pe clădirile din jur de către lunetişti din forţele speciale.

Potrivit surselor, măsurile de securitate au fost convenite, în urmă cu o săptămână, de autorităţile române cu grupul de antemergători ai vicepreşedintelui SUA.

Vicepreşedintele american, Joe Biden, urmează să se întâlnească, joi, în timpul vizitei pe care o va efectua la Bucureşti, cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul în exerciţiu Emil Boc, precum şi cu liderii PSD şi PNL, Mircea Geoană, respectiv Crin Antonescu.

Oficialul american efectuează vizite în România, Cehia şi Polonia, la scurt timp după ce Statele Unite au renunţat la amplasarea unui scut antirachetă pe teritoriile ceh şi polonez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici