München şi masacrul din '72: mesajul pro-Hamas din satul olimpic a fost şters

În atacul efectuat de organizaţia Black September, 11 sportivi israelieni care trebuiau să participe la competiţii au fost ucişi.

825 afișări
Imaginea articolului München şi masacrul din '72: mesajul pro-Hamas din satul olimpic a fost şters

În fostul Sat Olimpic din München, care este acum folosit ca reşedinţă studenţească, scrierea „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”, scrisă cu caractere arabe galbene pe fond albastru, a fost ştearsă de pe faţada unuia dintre apartamente.

Controversatul slogan, auzit şi citit de mai multe ori în cadrul demonstraţiilor pro-palestiniene, a ieşit în evidenţă sub acoperişul unuia dintre miniapartamentele din Conollystrasse, exact strada pe care se afla cazarea sportivilor israelieni ucişi de teroriştii organizaţiei „Septembrie Negru”, în timpul Jocurile Olimpice din 1972.

Parchetul din München a lansat o anchetă în acest caz prin intermediul comisarului central pentru antisemitism al justiţiei bavareze, Andreas Franck. Uniunea Studenţească, care gestionează cazarea studenţilor, şi care nu avea cunoştinţă de scris, a întreprins demersuri pentru ştergerea acesteia, revopsind o parte din faţada clădirii.

Sloganul „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”, probabil cel mai cunoscut slogan al Hamas, a fost interzis în Germania din noiembrie anul trecut, folosirea acestuia fiind o infracţiune pedepsită conform articolului 86 paragraful a din Codul penal german: „Folosirea semnelor de organizaţii neconstituţionale şi teroriste”, aşa cum se întâmplă cu zvastica sau salutul hitlerist.

Orice persoană vinovată de act riscă o amendă grea sau până la trei ani de închisoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici