MAE: 85 de persoane de la ferma din Bavaria, unde erau infectaţi şi români, au ieşit din carantină

Un număr de 85 de persoane, de la ferma din Bavaria, unde erau mai mulţi angajaţi infectaţi cu noul coronavirus, între care şi români, au ieşit din carantină, informează, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

421 afișări
Imaginea articolului MAE: 85 de persoane de la ferma din Bavaria, unde erau infectaţi şi români, au ieşit din carantină

MAE: 85 de persoane de la ferma din Bavaria, unde erau infectaţi şi români, au ieşit din carantină

„În continuarea informaţiilor transmise în data de 17 iunie, cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unor cetăţeni români, lucrători sezonieri în cadrul unei ferme din Bavaria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele 85 de persoane au finalizat perioada de carantină”, a transmis MAE, sâmbătă.

Potrivit datelor obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen de la reprezentantul fimei angajatoare, cetăţenii români nu au avut simptome pe toată perioada carantinei.

De asemenea, reprezentantul angajatorului a menţionat că majoritatea cetăţenilor români au fost repatriaţi.

MAE precizează că la nivelul oficiului consular nu a fost recepţionată nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români supuşi măsurii carantinei de la această fermă.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Munchen, menţine cazul în atenţie, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, mai spun reprezentanţii MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici