MAE a anunţat evacuarea altor trei români din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, pe parcursul zilei de miercuri, alţi trei cetăţeni români şi un membru de familie au fost evacuaţi din Yemen, până în prezent numărul persoanelor evacuate şi repatriate din această ţară fiind de 42 de români şi şapte membri de familie.

66 afișări
Imaginea articolului MAE a anunţat evacuarea altor trei români din Yemen

MAE a anunţat evacuarea altor trei români din Yemen (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Cetăţenii români au fost evacuaţi, pe cale terestră, din localitatea Wadi Dawan (Yemen) către Arabia Saudită, conform unui comunicat al ministerului.

"Ambasadele României la Riad şi Abu Dhabi au întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile de frontieră, în vederea facilitării obţinerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toţi membrii grupului. Pe tot parcursul traseului către frontiera cu Arabia Saudită, grupul s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi. Celula de criză, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Riad, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu grupul cetăţenilor români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen – Arabia Saudită", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Conflictul din Yemen - în cadrul căruia rebelii huthi au cucerit capitala Sanaa (nord) în septembrie - s-a soldat cu peste 700 de morţi.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, marţi, o rezoluţie prin care impune un embargou asupra livrărilor de arme către rebelii din Yemen şi le cere miliţiilor şiite să se retragă din zonele pe care le-au cucerit, adică să cedeze puterea, relatează Euronews.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici