MAE anunţă că 117 români din Franţa, Belgia şi Ţările de Jos au fost aduşi în ţară cu o cursă TAROM

  • Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 117 cetăţeni români au fost aduşi, sâmbătă, în ţară cu o cursă TAROM
  • Este vorba de turişti, studenţi, marinari, persoane aflate în situaţii speciale precum urgenţe medicale sau muncitori sezonieri
  • Românii au fost aduşi din Franţa, Belgia şi Ţările de Jos
1620 afișări
Imaginea articolului MAE anunţă că 117 români din Franţa, Belgia şi Ţările de Jos au fost aduşi în ţară cu o cursă TAROM

117 români din Franţa, Belgia şi Ţările de Jos au fost aduşi în ţară cu o cursă TAROM

Potrivit unui comunicat al MAE, 42 dintre cetăţeni au fost repatriaţi din Franţa, 34 din Belgia, iar 41 din regatul Ţărilor de Jos.

„Cetăţenii români repatriaţi se aflau în străinătate cu titlu temporar, ca turişti rămaşi în tranzit, studenţi, marinari, persoane aflate în situaţii speciale precum urgenţe medicale, inclusiv muncitori sezonieri ale căror contracte au încetat fără ca aceştia să dispună de resurse financiare pentru a-şi continua şederea”, se arată în comunicat.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bruxelles-Amsterdam-Bucureşti.

Acţiunea face parte din demersurile întreprinse de autorităţi pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a circulaţiei, inclusiv aeriene, adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

MAE reînnoieşte apelul făcut românilor cu privire la evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. De asemenea, MAE face apel la românii din străinătate să respecte recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici