MAE: Până la acest moment, nu se află români printre victimele atacului de la Munchen/ Restricţiile de circulaţie în Munchen au fost ridicate

Românii care călătoresc în landul Bavaria sunt informaţi că situaţia a revenit la normal în Munchen, iar restricţiile de circulaţie impuse după atentatul de vineri seara au fost ridicate, însă Ministerul Afacerilor Externe le recomandă să rămână "extrem de precauţi şi vigilenţi".

1069 afișări
Imaginea articolului MAE: Până la acest moment, nu se află români printre victimele atacului de la Munchen/ Restricţiile de circulaţie în Munchen au fost ridicate

MAE: Restricţiile de circulaţie în Munchen au fost ridicate. Românii să rămână extrem de precauţi (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Precizarea vine în condiţiile în care, imediat după atacul armat care a avut loc vineri seara într-un complex comercial şi în care şi-au pierdut viaţa 9 oameni, metroul şi mijloacele de transport în comun de suprafaţă au fost suspendate.

"Având în vedere evenimentele petrecute în ultima perioada în landul bavarez, se recomandă cetăţenilor romani să respecte indicaţiile şi avertismentele emise de autorităţile locale, să se informeze, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei şi de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, pe durata deplasărilor prin locurile aglomerate", precizează MAE, într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

Potrivit datelor obţinute de Ministerul Afacerilor Externe, până la acest moment, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români, însă întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate.

Situaţia continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi la nivelul Consulatului General al României la Munchen, informează ministerul, printr-un comunicat de presă.

În atacul armat care a avut loc vineri seara într-un centru comercial din Munchen şi-au pierdut viaţa 9 oameni şi 16 au fost răniţi.

MAE: Până la acest moment, nu se află români printre victimele atacului de la Munchen

Până la acest moment, potrivit datelor obţinute de Ministerul Afacerilor Externe, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români, însă întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate.

Situaţia continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi la nivelul Consulatului General al României la Munchen, informează ministerul, printr-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a demarat de vineri seara procedurile de verificare dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români. Astfel, conform datelor obţinute, până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români.

Întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate. De asemenea, o echipă consulară de la Consulatul General de la Bonn a fost mobilizată pentru a se deplasa la Munchen dacă situaţia o impunea.

MAE mai precizează că, la nivelul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), activ în regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetăţenii români aflaţi în Munchen continuă să aibă la dispoziţie, pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor, numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Totodată, cetăţenii români aflaţi în străinătate pot să semnaleze orice situaţie deosebită şi pe adresa de email callcenter@mae.ro<javascript:_e(%7B%7D,'cvml','callcenter@mae.ro');>.

În atacul armat care a avut loc vineri seara într-un centru comercial din Munchen şi-au pierdut viaţa 9 oameni şi 16 au fost răniţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici