MAE: Printre victimele accidentului feroviar din Rusia nu sunt cetăţeni români

MAE precizează că, potrivit informaţiilor transmise de autorităţile ruse până în acest moment, nu există cetăţeni români printre victimele accidentului feroviar produs marţi, în care au fost implicate un tren de pasageri internaţional şi un tren marfar.

116 afișări
Imaginea articolului MAE: Printre victimele accidentului feroviar din Rusia nu sunt cetăţeni români

MAE: Printre victimele accidentului feroviar din Rusia nu sunt cetăţeni români (Imagine: Shutterstock)

Ministerul de Externe a precizat, în urma unei solicitări MEDIAFAX, că Ambasada României la Moscova a fost informată de către autorităţile locale că, în urma accidentului feroviar petrecut la data de 20 mai între un tren de pasageri internaţional şi un tren marfar, două vagoane ale trenului de pasageri au fost grav avariate.

"Potrivit informaţiilor transmise de autorităţi până în acest moment, printre victime nu există cetăţeni români", menţionează MAE.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Moscova este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limitele competenţelor legale, dacă situaţia o va impune.

Un tren de marfă aparţinând unei companii ucrainene, care transporta piese Renault din România către Moscova, a lovit marţi un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău. Cel puţin şase persoane au murit şi 45 au fost rănite, potrivit informaţiilor preliminare. Una dintre victime a murit la spital, din cauza rănilor suferite, relatează Russia Today.

"Astăzi (marţi) la ora 12.38 (11.38 ora României), un tren marfar şi unul de pasageri au intrat în coliziune pe linia Bekasovo-Nara, în apropiere de centrul regional Naro-Fominsk", a anunţat serviciul de presă al poliţiei transporturilor.

Prim-vicepremierul Olga Golodeţ a declarat că 18 pasageri răniţi sunt în stare gravă la spitalele locale, majoritatea prezentând traume craniene. Cel puţin unul dintre răniţi este un copil.

Ministerul moldovean al Transporturilor susţine că are informaţii neconfirmate privind moartea a nouă persoane.

O evaluare preliminară susţine că problemele au început în momentul în care şasiul unuia dintre vagoane s-a rupt, provocând deraierea marfarului, care a lovit trenul de pasageri ce trecea pe şina de cale ferată alăturată. Departamentul Transporturilor din regiunea Moscova anchetează dacă incidentul a fost cauzat de o şină defectă.

Serviciul de presă al Ministerului rus de Interne a anunţat că a vândut 394 de bilete pentru cursa Moscova-Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici