MAI: 11.000 de angajaţi ai ministerului pregătiţi să intervină, în contextul alertelor meteo

Peste 11.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţişti şi jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină, în contextul avertizărilor meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, anunţă un comunicat.

196 afișări
Imaginea articolului MAI: 11.000 de angajaţi ai ministerului pregătiţi să intervină, în contextul alertelor meteo

MAI: 11.000 de angajaţi ai ministerului pregătiţi să intervină, în contextul alertelor meteo

Începând din această seară, ora 20.00, Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea grupelor operative ale structurilor pentru situaţii de urgenţă în judeţele Alba, Argel, Braşov,
Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

De asemenea, va fi instituită permanenţa la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Efectivele MAI sunt pregătite să intervină şi pentru fluidizarea circulaţiei pe sectoarele de drum cu probleme şi pentru înlăturarea efectelor unor potenţiale fenomenele meteo periculoase.

Pentru gestionarea situaţiei provocate de vremea rea din judeţul Constanţa vor fi deplasate, suplimentar, mijloace tehnice, constând în autospeciale şi şenilate, precum şi personal din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din alte judeţe, din Municipiul Bucureşti şi din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă.

Ministerul recomandă cetăţenilor să se intereseze din timp asupra condiţiilor de drum şi asupra eventualelor restricţii de circulaţie impuse preventiv pe unele sectoare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente.

Situaţia la nivel naţional este monitorizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru o coordonare eficientă a intervenţiilor din teren şi a alocării resurselor necesare. Totodată, orice situaţie de urgenţă cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112.

Angajaţii MAI au intervenit în cursul zilei de astăzi, în 9 localităţi în care fenomenele meteorologice au produs efecte din judeţele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj şi Timiş, iar la acest moment se intervine în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara şi Timiş pentru degajarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil, precum şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici