Mai multe case şi obiective publice, renovate în cadrul unui proiect dedicat îmbunătăţirii calităţii vieţii

Patru vapoare din Constanţa şi o locomotivă electrică a CFR Călători vor fi pictate integral şi transformate în lucrări de artă urbană, în cadrul proiectului ”Culorile României”, care vizează şi susţinerea cu materiale de construcţie a mai multor obiective publice din mai multe comune şi oraşe.

193 afișări
Imaginea articolului Mai multe case şi obiective publice, renovate în cadrul unui proiect dedicat îmbunătăţirii calităţii vieţii

Proiect dedicat îmbunătăţirii calităţii vieţii pentru peste 1,5 milioane de români

Un proiect dedicat îmbunătăţirii calităţii vieţii pentru peste 1,5 milioane de români din comunităţile urbane şi rurale vizează renovarea caselor şi obiectivelor publice din 3 comune, 3 oraşe şi pictarea a două muzee de interes naţional. În plus, vor fi colorate 4 vapoare din Constanţa şi o locomotivă electrică a CFR Călători, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

”În 2016, Culorile României vor ajunge în trei comune: Mânzăleşti - Jud. Buzău, Corbi - Jud. Argeş, Luncaviţa- Jud. Tulcea. ”, se precizează în comunicatul citat.

”Tot în acest an, Culorile României vor ajunge în trei oraşe: Tismana, Râmnicu Sărat şi Constanţa, pe o nouă locomotivă pictată pentru CFR Călători, două muzee de interes naţional - Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul de Etnografie Tulcea şi la Centrul Cultural Cârţişoara, case şi şcoli din Cârţişoara şi Mârşa, Jud. Sibiu”, mai specifică comunicatul.

Cele două concursuri de creaţie au fost derulate până la sfârşitul lunii aprilie 2016 şi s-au adresat studenţilor, masteranzilor şi tinerilor artişti de la facultăţile de profil din ţară.

Tema de creaţie din acest an este Pasărea Măiastră, fiinţa simbolică din mitologia românească, ce va fi pictată pe o locomotivă a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători - CFR Călători, care pune în mişcare "Trenul Tineretului”.

Proiectul “Culorile României”, aflat la cea de-a doua ediţie, urmăreşte ”sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană şi rurală” şi ”contribuie la păstrarea identităţii arhitectonice”.

“Culorile României” are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană şi rurală pe care comunităţile le susţin în faţa Policolor şi le pot implementa. Proiectele fie contribuie la păstrarea identităţii arhitectonice, fie îşi propun să redecoreze suprafeţe mari din oraşe sau sate, pentru a reîmprospăta viaţa comunităţilor, fie sunt lucrări de artă urbană care aduc culoare în zonele urbane, încărcate de gri.”

 


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici