Mai mulţi egipteni au sărbătorit demisia lui Mubarak în faţa Ambasadei Egiptului la Bucureşti

Aproximativ zece membri ai comunităţii egiptene au venit, vineri seară, în faţa Ambasadei Egiptului la Bucureşti pentru a sărbători demisia preşedintelui Hosni Mubarak, ei spunând că această zi ar trebui declarată sărbătoare naţională în Egipt, pentru că reprezintă "ziua libertăţii".

20 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi egipteni au sărbătorit demisia lui Mubarak în faţa Ambasadei Egiptului la Bucureşti

Mai mulţi egipteni au sărbătorit demisia lui Mubarak în faţa Ambasadei Egiptului la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vicepreşedintele Asociaţiei Egiptenilor din România a spus că, vineri, poporul egiptean şi-a spus cuvântul şi că a putut vedea cu ochii lui faptul că toată lumea este unită şi că "nu contează dacă eşti creştin sau musulman", cel mai important lucru fiind libertatea.

"Momentul ăsta a apărut din pământul egiptean, din poporul egiptean. Libertate pentru Egipt! Libertatea pentru lumea arabă! Libertatea pentru toată lumea!", a spus vicepreşedintele Asociaţiei Egiptenilor din România.

Membrii comunităţii egiptene care s-au adunat în faţa Ambasadei Egiptului la Bucureşti au mai spus că această zi ar trebui declarată sărbătoare naţională în Egipt pentru că reprezintă "ziua libertăţii, a democraţiei".

Unii dintre egiptenii care au venit în faţa Ambasadei au adus cu ei drapelul naţional.

După aproximativ o oră, membrii comunităţii egiptene au plecat din faţa sediului Ambasadei Egiptului, ei neavând autorizaţie pentru o manifestaţie.

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, a renunţat la funcţie şi a transferat puterea armatei egiptene, a anunţat, vineri, vicepreşedintele Omar Suleiman, în cadrul unei intervenţii televizate.

Hosni Mubarak, care se confrunta cu o mişcare de contestare fără precedent de la 25 ianuarie, i-a delegat joi seara prerogativele sale vicepreşedintelui Omar Suleiman, fără a-şi anunţa însă demisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici