Mai mulţi migranţi au fugit dintr-un centru de carantină COVID -19 din Mehedinţi. Sunt căutaţi de poliţişti şi jandarmi

  • Şase sirieni sunt căutaţi de poliţişti şi jandarmi, după ce au fugit dintr-un centru de carantină COVID-19 din Drobeta Turnu Severin
  • Migranţii au stat şapte zile în centru şi ar putea avea infecţie cu SARS-COV2
  • Cei şase migranţi erau sub paza Poliţiei Locale din Drobeta Turnu Severin
2025 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi migranţi au fugit dintr-un centru de carantină COVID -19 din Mehedinţi. Sunt căutaţi de poliţişti şi jandarmi

Este alertă în Mehedinţi, după ce şase sirieni au fugit dintr-un centru de carantină pentru COVID din Drobeta Turnu Severin. Migranţii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi în data de 2 august,, când încercau să intre ilegal din Serbia în România. Au fost duşi într-un centru de carantină din Drobeta Turnu Severin unde ar fi trebuit să stea 14 zile, sub paza poliţiştilor locali.

În data de 8 august, cei şase sirieni au dispărut din centru. Zeci de poliţişti şi jandarmi îi caută, însă sunt de negăsit. Niciunul dintre ei nu a fost testat pentru SARS-COV2.

Potrivit Andreei Rădoi, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi, poliştii locali care aveau misiunea să-i păzească sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

“Persoanele au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercet[ri, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani. “, a declarat Corina Moraru- purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

“Venind din Serbia, Serbia fiind pe galben, toată lumea care venea din Serbia intra în izolare 14 zile.(...) La momentul la care au fost introduşi în izolarea aceea nu aveau simptomatologie, nu aveau febră.”, spune Marinică Stoian- medic epidemiolog DSP Mehedinţi.

“Poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi efectuează cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au condus la producerea unei asemenea situaţii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.”, a declarat Andreea Rădoi -purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici