Mamele primesc şi anul acesta bani în locul trusoului pentru nou-născut

Termenul de acordare a contravalorii în lei a trusoului, care a expirat la sfârşitul lui 2009, a fost prelungit cu încă un an, iar suma acordată părinţilor ar putea fi majorată de la 150 lei, în prezent, la 200 lei, după introducerea unui pachet de legi pentru reforma sistemului de asistenţă socială.

307 afișări
Imaginea articolului Mamele primesc şi anul acesta bani în locul trusoului pentru nou-născut

Mamele primesc şi anul acesta bani în locul trusoului pentru nou-născut (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

La finele anului 2008, termenul de acordare a contravalorii în lei a trusoului a fost prelungit până la sfârşitul lui 2009, decizie argumentată atunci de Guvern prin existenţa unor dificultăţi în găsirea furnizorului care să asigure toate produsele ce compun trusoul pentru nou-născuţi.

În şedinţa de vineri, Guvernul a decis să extindă cu încă un an perioada în care părinţij primesc bani în locul produselor care compun trusoul pentru nou-născut.

Premierul Emil Boc a anunţat totodată că Executivul va analiza în perioada imediat următoare un pachet de legi privind reforma sistemului de asistenţă socială, prin care ajutoarele sociale să nu mai fie acordate şi persoanelor care dispun de "Mercedes şi vilă", ci să fie orientate către familiile cu venituri reduse.

În urma acestui pachet de legi, contravaloarea trusoului pentru nou-născut ar putea creşte la 200 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici