Marcel Vela a suspendat examenele pentru funcţiile din MAI: „Sunt paşnic. Nu declar război, doar reorganizez”

Marcel Vela a anunţat că toate au fost suspendate concursurile şi examenele de ocupare a unor funcţii în MAI până când va fi încheiat auditul în instituţie şi până când va fi gândit bugetul pentru 2020. Ministrul de Interne a precizat că toate examenele erau organizate pentru pile şi relaţii.

2026 afișări
Imaginea articolului Marcel Vela a suspendat examenele pentru funcţiile din MAI: „Sunt paşnic. Nu declar război, doar reorganizez”

Marcel Vela a suspendat examenele pentru funcţiile din MAI: „Sunt paşnic. Nu declar război, doar reorganizez”

„Evident că, dacă se fac abuzuri sau presiuni politice pe unii sau pe alţii, nu voi fi de acord şi nu voi tolera. (...) Concursurile şi examenele acestea sunt organizate mai mult cred că pentru pile şi relaţii. Nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură, da”, a declarat Marcel Vela.

Potrivit ministrului de interne, suspendarea examenelor de ocupare a unor funcţii din cadrul MAI va continua până când vor fi regândite toate schimbările care vizează instituţia.

„(Vor fi sistate, n.r.) până vom face auditul, până vom analiza variante de organizare şi restructurare a Ministerului, până vom gândi bugetul pe anul 2020. Această sistare şi această suspendare este firească având în vedere că dorim, pentru 2020, o regândire şi reorganizare a Ministerului şi evident o propunere de buget pertinentă şi corectă pentru 2020”, a mai explicat sursa citată.

La concursurile pentru accedere în funcţii va conta profesionalismul, Vela subliniind că depune eforturi pentru „depolitizarea prefecturilor şi a celorlalte structuri” din ministerul pe care îl conduce.

„Sunt paşnic, nu declar război, doar reorganizez, aşa cum ar fi trebuit să facă şi ceilalţi ministri care au stat în clădire până acum”, completează Marcel Vela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marcel vela,
ministru,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici