Marcel Vela, precizări privind măsurile de relaxare care ar putea fi aplicate după 15 mai

Ministrul de Interne anunţă că, după publicarea măsurilor propuse de MAI pentru perioada imediat următoare stării de urgenţă, a primit „foarte multe idei, propuneri sau observaţii”. Marcel Vela precizează, într-o postare pe pagina de Facebook, că lista finală de măsuri va fi aprobată săptămâna următoare.

30421 afișări
Imaginea articolului Marcel Vela, precizări privind măsurile de relaxare care ar putea fi aplicate după 15 mai

Marcel Vela, precizări privind măsurile de relaxare care ar putea fi aplicate după 15 mai

Dragi prieteni,
 
La postarea mea, preluată de pe site-ul MAI, unde sunt publicate spre transparenţă şi dezbatere măsurile propuse de către medicii specialişti în epidemiologie şi boli infecţioase (pentru prima etapă de relaxare când se va trece în Starea de Alertă), am primit foarte multe idei, propuneri sau observaţii.
 
Vă mulţumesc tuturor şi vă fac următoarele precizări:
 
- lista cu măsuri se va finaliza din punct de vedere juridic, dezbate şi aproba în următoarea săptămână.
- oricine doreşte să transmită, în mod oficial, propuneri în această luptă cu noul coronavirus, o poate face la următoarea adresa de e-mail, anunţată în postarea de pe site-ul MAI, cât şi la anunţul de pe site-ul INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică): propuneri.relaxare@ms.ro
- scopul nostru, al tuturor, este protejarea sănătăţii şi oprirea răspândirii infecţiilor, pentru a ne putea gândi de la 1 iunie la o noua etapă de relaxare.
 
Vă mulţumesc şi vă doresc o duminică binecuvântată cu multă, multă sănătate!”, scrie Marcel Vela pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat ieri setul de măsuri care ar putea fi adoptate de la 15 mai, odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă. 
 

Documentul poate fi consultat aici.

 
Conform documentului publicat pe site-ul instituţiei, se menţine carantina în localităţile unde măsura a fost impusă pe perioada stării de urgenţă. În acelaşi timp, vor fi permise activităţile de ciclism, drumeţie, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare pescuit şi alte activităţi care au loc în afara localităţilor. 
 

Toate măsurile anunţate de autorităţi pentru perioada de după starea de urgenţă, pot fi consultate aici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici