Marea Britanie pregăteşte măsuri fără precedent: Persoanele infectate cu COVID-19 care nu respectă regulile, arestate

  • Autorităţile britanice vor interzice, de săptămâna viioare, adunările publice
  • Evenimente precum turneul de la Wimbledon ar putea fi anulate
  • Se poartă discuţii cu companiile ca angajaţii să fie lăsaţi să lucreze de acasă
20792 afișări
Imaginea articolului 
Marea Britanie pregăteşte măsuri fără precedent: Persoanele infectate cu COVID-19 care nu respectă regulile, arestate

Marea Britanie pregăteşte măsuri fără precedent: Persoanele infectate cu COVID-19 care nu respectă regulile, arestate. Sursă foto: Profimedia

Marea Britanie se pregăteşte să ia, de săptămâna viitoare, noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus, după ce aproape 800 de britanici au fost infectaţi cu coronavirus, iar 11 persoane au murit, scrie Dailymail.co.uk.

Astfel, persoanele infectate suspectate că ar putea răspândi virusul, ar putea fi arestate, „pentru o  perioadă limitată de timp”, dacă acest lucru va fi necesar pentru a le opri să răspândească virusul.

„Am adoptat o serie de măsuri pentru a da Guvernului puteri sporite, inclusiv posibilitatea de a interzice adunările publice şi de a oferi compensaţii firmelor afectate de coronavirus. Noile reguli vor fi publicate săptămâna viitoare”, a declarat o un oficial britanic pentru Daily Mail.

Nu este clar ce adunări vor fi interzise. Cel mai probabil, premierul britanic va lua decizia de a fi anulate toate acele adunări de peste 500 de oameni, urmând exemplul Scoţiei. Asta înseamnă că turnee precum Wimbledon nu vor mai avea loc.

În ciuda faptului că adunările publice vor fi interzise, şcolile vor rămâne deschise pentru a nu îi obliga pe părinţi să îşi ia zile libere ca să stea cu copiii.

Autorităţile au pregătit noi măsuri după ce s-a ajuns la concluzia că, dacă numărul de cazuri de infectare creşte alarmant, spitalele ar putea fi obligate să nu mai acorde tratament persoanelor grav afectate.

Astfel, ventilatoarele repartizare în prezent celor aflaţi într-o stare gravă putea fi distribuite persoanelor care au şanse mai mari de supravieţuire.

Totodată, pentru a preveni răspândirea virusului, autorităţile înceacă să determine tot mai multe companii să îşi lase angajaţii să lucreze de acasă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici