Mariana Mircea, fostul primar din Cernavodă, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul primar din Cernavodă, Mariana Mircea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa, pentru abuz în serviciu, după ce ar fi atribuit, în mod preferenţial, contracte de achiziţii unor firme.

253 afișări
Imaginea articolului Mariana Mircea, fostul primar din Cernavodă, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu

Mariana Mircea, fostul primar din Cernavodă, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu

Potrivit DNA, fostul primar al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, în prezent consilier local, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada decembrie 2010 – martie 2012, Mircea Mariana, în calitate de primar al oraşului Cernavodă, judeţul Constanţa, „a atribuit, în mod preferenţial şi cu încălcarea dispoziţiilor legale în materie, unor societăţi comerciale agreate, mai multe contracte de achiziţii publice (reparaţii, renovări ale unor clădiri ce aparţin unor instituţii publice, construcţia unor fântâni arteziene, etc.)”.

”În acelaşi context, în scopul de a favoriza diverse firme, inculpata Mircea Mariana a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achiziţie, dând dispoziţii subordonaţilor să fragmenteze lucrările sau serviciile contractate, astfel încât să nu fie depăşit pragul valoric de 15.000 euro prevăzut de dispoziţiile art. 19 din OUG nr. 34/2006. Ulterior, inculpata a semnat aceste contracte, a aprobat recepţia lucrărilor/serviciilor contractate şi a dispus plata acestora (în unele cazuri lucrările nu au fost realizate conform proiectului)”, se arată în comunciatul emis miercuri de DNA.

Prin aceste fapte, patrimoniul oraşului Cernavodă ar fi fost prejudiciat cu suma de 1.078.384 lei, potrivit DNA, iar concomitent firmele care au contractat lucrările în aceste condiţii au obţinut foloase necuvenite.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparţin Marianei Mircea, iar Primăria municipiului Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici