Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, va ajunge la Ministerul Mediului

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Marin Anton va prelua o funcţie similară la Ministerul Mediului, de unde, în urma restructurării Cabinetului, ar urma să plece doi dintre cei trei actuali ocupanţi ai acestor funcţii.

349 afișări
Imaginea articolului Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, va ajunge la Ministerul Mediului

Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, va ajunge la Ministerul Mediului (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Marin Anton, actual secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a confirmat pentru MEDIAFAX că va prelua funcţia de secretar de stat la Mediu.

"Aşa este, vă confirm că voi ajunge secretar de stat la Ministerul Mediului şi Pădurilor. Nu mi-au fost încă delegate atribuţiile şi nici nu ştiu când va fi făcută numirea. Tot ce ştiu este că voi merge la ministrul Borbely şi voi aştepta să-mi stabilească responsabilităţile", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Marin Anton.

La rândul său, Dan Cârlan, unul dintre cei doi secretari de stat de la Ministerul Mediului care ar urma să părăsească funcţia, a confirmat că îi va înceta "cât de curând mandatul", însă a refuzat să facă alte declaraţii.

"Ştiu ce vreţi să mă întrebaţi şi nu am nimic de comentat. Vă spun că rămân alături de acest Cabinet şi după iminenta încetare a mandatului. Nu am nimic de reproşat nimănui şi mulţumesc tuturor pentru încredere", a declarat, marţi după-amiază, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Dan Cârlan.

Surse din Ministerul Mediului au declarat pentru MEDIAFAX că cel de-al doilea secretar de stat care va părăsi Ministerul Mediului va fi Mircea Ioan Cotoşman.

Acesta nu a putut fi contactat până la transmiterea acestei ştiri.

Potrivit surselor citate, Marin Anton ar urma ca din funcţia de secretar de stat la MMP să gestioneze problemele de protecţie a mediului, poziţie din care va reprezenta Ministerul în Comitetul de Analiză Tehnică (CAT) pentru proiectul minier de la Roşia Montană, forul care va recomanda soluţia finală în problema autorizării investiţiei.

Conform proiectului de restructurare a Cabinetului Boc, Ministerul Mediului ar urma să rămână cu doar două posturi de secretar de stat, din trei câte are în prezent. Alături de Cârlan şi Cotoşman, o funcţie de secretar de stat la MMP este ocupată de Cristian Apostol. Cârlan gestionează domeniul legat de ape, Cotoşman este secretar de stat pentru protecţia mediului iar Apostol se ocupă de păduri.

Conform declaraţiei sale de avere, citate în ediţia din 26 martie 2009 a ziarului "Gândul", Marin Anton deţine două milioane de metri pătraţi de teren, patru apartamente, patru case şi tablouri de 160.000 de euro.

Conform sursei citate, cele patru apartamente sunt în Bucureşti în timp ce două dintre case sunt în judeţul Buzău, una în Giurgiu şi alta în Ilfov.

Marin Anton a fost şi administrator al Rafo Oneşti până în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici