Marş al angajaţilor de la Divizia Petrochimică Bradu: Salariaţii s-au îmbrâncit cu jandarmii în timpul manifestării

Aproximativ 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu aparţinând combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au plecat, miercuri, în marş spre Prefectura Argeş, iar la un moment dat, pe parcursul acţiunii, mai mulţi muncitori s-au îmbrâncit cu jandarmii. Salariaţii nu au mai intrat la discuţii cu prefectul, aşa cum anunţaseră iniţial, întorcându-se spre fabrică.

155 afișări
Imaginea articolului Marş al angajaţilor de la Divizia Petrochimică Bradu: Salariaţii s-au îmbrâncit cu jandarmii în timpul manifestării

Marş al angajaţilor de la Divizia Petrochimică Bradu: Salariaţii s-au îmbrâncit cu jandarmii în timpul manifestării (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor sindicatului, protestatarii au plecat în marş de la sediul societăţii spre Prefectura Argeş, pentru a-i înmâna prefectului o listă cu revendicările lor.

Pe parcursul marşului, mai mulţi angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu s-au îmbrâncit cu jandarmii pe drumul care face legătura între sediul societăţii şi oraş.

"Ne-au oprit, au făcut baraje umane în faţa noastră, ne-au blocat. Au fost îmbrânceli pe drumul care face legătura între platformă şi oraş. Noi încercăm să ajungem la Prefectura Argeş, ne cerem salariile restante şi cerem să ni se spună ce se va întâmpla cu noi", a declarat un protestatar.

Ulterior, liderul Sindicatului "Unirea", Marian Dumitru, a negociat cu conducerea Jandarmeriei pentru a li se permite angajaţilor să îşi continue deplasarea, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, marşul spre Prefectura Argeş continuă.

Tot miercuri, peste 200 angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au blocat, timp de aproximativ o oră, DN 64 Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani, traversând în mod repetat o trecere de pietoni, oamenii fiind nemulţumiţi că premierul Victor Ponta nu a vrut să discute cu ei în timpul protestului de la Bucureşti.

Aproape 1.000 de angajaţi de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat marţi în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale şi că urmează să fie disponibilizaţi, solicitând premierului Victor Ponta să rezolve situaţia combinatului din Râmnicu Vâlcea.

În timpul protestului a avut loc un incident între câţiva revoluţionari care protestau în faţa Secretariatului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor şi au venit în Piaţa Victoriei cu un banner pe care scria "Solidari cu Oltchim şi Arpechim" şi jandarmi, care au încercat să îi oprească să treacă pe trotuarul din faţa Guvernului. În cele din urmă, acestora li s-a permis să se alăture protestatarilor, în zona amenajată pentru miting.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Angajaţii Diviziei Petrochimice Bradu nu au mai discutat cu prefectul, întorcându-se la fabrică

Cei aproximativ 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu aparţinând combinatului Oltchim au mărşăluit în faţa sediului Prefecturii Argeş, însă nu au mai intrat la discuţii cu prefectul, aşa cum anunţaseră iniţial, la ora transmiterii acestei ştiri, ei întorcându-se spre fabrică.

Angajaţii au mers în marş până în faţa sediului Prefecturii Argeş, unde s-au oprit şi au mărşăluit aproximativ o jumătate de oră, ei refuzând să mai intre la discuţii cu prefectul Cristian Soare, întrucât acţiunea nu era autorizată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii spun că vor relua protestele, întrucât sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile şi vor fi disponibilizaţi.

"Am mers pe jos şapte kilometri până în centrul oraşului, însoţiţi de jandarmi şi poliţiştii rutieri, am mărşăluit în Piaţa Vasile Milea, dar delegaţia noastră a refuzat să mai vorbească cu prefectul. Suntem oricum foarte nemulţumiţi că ieri (n.r. - marţi) premierul Victor Ponta nu şi-a făcut timp să se întâlnească cu delegaţia noastră, după ce timp de patru ore, 1.000 dintre noi au protestat în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că nu ne-am primit drepturile salariale şi că urmează să fim disponibilizaţi. Acum, aici, la Piteşti, am preferat să ne întoarcem în unitate, nu am mai vorbit cu prefectul, dar vom relua protestele", a declarat un protestatar.

Protestatarii au plecat din faţa Prefecturii Argeş, iar la ora transmiterii acestei ştiri se întorc spre sediul Diviziei Petrochimice Bradu, de unde au început marşul.

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş spun că îmbrâncelile dintre angajaţi şi jandarmi au fost cauzate de lipsa de comunicare.

"A fost o manifestare de protest. Au fost anumite contacte fizice inerente într-o acţiunea în desfăşurare, noi ne-am luat măsuri când oamenii au plecat spre oraş, pentru ca aceştia să nu mai blocheze DN 65 B, ca în 27 martie. Ei nu au spus ce vor să facă şi au fost opriţi. Ulterior, am avut discuţii cu ei şi cu liderii lor sindicali, ni s-a spus că vor să ajungă la Prefectura Argeş. Au fost însoţiţi până acolo, vor fi însoţiţi şi înapoi în unitate, nu sunt probleme deosebite", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Liviu Sâia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici