Mască de gaze, briceag şi produse medicale, găsite la un tânăr care vroia să ajungă la Universitate

Jandarmii au găsit în bagajul unui tânăr care vroia să ajungă la protestul de la Universitate o cască, o mască de gaze, un briceag, un pachet de vată, feşe medicale şi mai multe produse farmaceutice, el spunând că vrea să fie pregătit să acorde primul ajutor în cazul în care conflictul escaladează.

738 afișări
Imaginea articolului Mască de gaze, briceag şi produse medicale, găsite la un tânăr care vroia să ajungă la Universitate

Mască de gaze, briceag şi produse medicale, găsite la un tânăr care vroia să ajungă la Universitate (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Tânărul a fost percheziţionat şi legitimat de jandarmi la un filtru făcut în apropierea Hotelului Intercontinental.

Acesta avea şi o banderolă albă cu o cruce roşie, el spunând că a adus casca şi masca de gaze pentru a se proteja atunci când va acorda primul ajutor, iar cu briceagul vrea să taie faşa medicală.

Mai multe zeci de persoane au fost percheziţionate şi legitimate de jandarmi la filtrul din zona Intercontinental, mulţi dintre tinerii care încercau să ajungă în zona manifestanţilor fiind fie întorşi din drum, fie ridicaţi şi duşi la dube.

Unii dintre cei care încercau să ajungă la mitingul de la Universitate aveau asupra lor fie obiecte considerate periculoase la o manifestaţie, gen briceag sau şurubelniţă, fie nu aveau asupra lor acte de identitate.

Unii dintre cei care nu s-au putut legitima au fost filmaţi de un cameraman al Jandarmeriei în timp ce erau interogaţi în legătură cu identitatea.

Cei care erau recunoscuţi ca fiind în trecut înscrişi în baza de date a Jandarmeriei au fost duşi la dube sau li s-a interzis accesul la manifestaţie. Ceilalţi, odată legitimaţi şi percheziţionaţi, au primit dreptul de a participa la miting.

Asupra unui tânăr, suspectat a fi băut, a fost găsit şi procesul verbal al unei amenzi primite sâmbătă seară, în urma participării sale la protest. Conform documentului, tânărul a primit atunci o amendă de 200 de lei, pentru instigare la violenţă, în baza Legii 60/1991 privind organizarea adunărilor publice.

În aproximativ o oră, doar la filtrul de la Intercontinental jandarmii au ridicat în total peste 20 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici