Maşini noi, aceiaşi poliţişti. Cetăţenii aşteaptă de la oamenii legii mai mult decât schimbarea maşinilor din dotare

  • Poliţia Română îşi schimbă maşinile din dotare şi pentru a se diferenţia mai uşor de Poliţia Locală.
  • Noile modele vor fi colantate pe model occidental, în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent.
  • Cetăţenii aşteaptă şi schimbarea atitudinii poliţiştilor, nu doar a dotărilor.
857 afișări
Imaginea articolului  Maşini noi, aceiaşi poliţişti. Cetăţenii aşteaptă de la oamenii legii mai mult decât schimbarea maşinilor din dotare

Maşini noi, aceiaşi poliţişti. Cetăţenii aşteaptă de la oamenii legii mai mult decât schimbarea maşinilor din dotare

Pe modelul deja întâlnit în Germania, Polonia sau Olanda, Poliţia Română schimbă modelul şi culorile folosite pentru personalizarea maşinilor din dotare. Acestea vor fi colantate în albastru şi galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a putea fi văzute de la o distanţă mai mare, dar şi pentru a fi deosebite mai uşor de maşinile Poliţiei Locale. 

Părerile bucureştenilor sunt împărţite. Dacă unii văd cu ochi buni schimbarea, alţii se aşteaptă ca oamenii legii să facă mai multe pentru siguranţa cetăţenilor. În tot acest timp, sindicaliştii cer o delimitare clară faţă de Poliţia Locală, instituţie pentru care cer revenirea la denumirea de "Corpul Gardienilor Publici", astfel încât între Poliţia Română şi Poliţia Locală să existe cât mai puţine legături, iar oamenii să nu mai facă niciun fel de confuzii între cele două instituţii. 

Peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan, vor intra în dotarea Poliţiei Române şi vor face parte din echiparea şi dotarea permanentă a poliţiştilor în desfăşurarea misiunilor specifice.

Ce spun oamenii:

Persoană 1: E normal să copiem modelul nemţesc, nu? Atâta timp cât preşedintele nostru e prieten. Mie nu-mi place, mai ales uniforma nici atât.

Persoană 2: Arată foarte bine. Chiar arată foarte bine, zici că e din Amsterdam, aşa arată şi acolo maşina. 
 
Persoană 3: Este important mai mult omul decât baza materială.  Eu cred că este o copilărie. Pentru că toate structurile statului ar trebui să colaboreze, nu să fie o competiţie între ele. Sau dacă este o competiţie între ele, să fie o competiţie profesională.
 
Reporter: Credeţi că era necesar lucrul ăsta?
 
Persoană 4: Cred că era, că zice că poliţia nu prea e dotată deloc. 
 
Reporter: Făcând o comparaţie, ce părereţi aveţi?
 
Persoană 4: Poliţia Română e slabă, fiindcă aşa e legislaţia. Păi ce, trebuie să stai cu infractorii să te rogi de el?
 
Reporter: Poliţia Română să fie mai dură?
 
Persoană 4: Mai dură, cu infractorii mai dură. Bine, în limitele legii. 
 
Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Este dureros pentru mulţi colegi să vadă că administraţii publice locale au investit foarte mulţi bani în echipamente, autospeciale şi multe asemenea lucruri. Chiar şi uniformele pe care le au poliţiştii locali, calitativ sunt net superioare faţă de cele pe care le avem noi, Poliţia Română. Vedem o tentativă constantă a lor de a încerca să imite şi să copieze atât însemnele distinctive ale uniformei, cât şi cele ale autospecialelor. Aşa au şi ei parte de autoritate. De multe ori când vezi la 50m în intersecţie un poliţist nu îţi dai seama dacă este local sau poliţist din Poliţia Română. Abia când te apropii îţi dai seama că este un local, pentru că au copiat excesiv 99% din uniforma noastră. 
 
Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual: Se creează această confuzie, iar oamenii de multe ori nu mai înţeleg diferenţele. Au copiat tot, uniformă, maşini, merg umăr la umăr. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici