Măsuri anti COVID-19 într-un judeţ din ţară: Nasul şi gura trebuie să fie acoperite, cu mască de protecţie sau accesorii vestimentare

  • Masca de protecţie este obligatorie în tot judeţul Caraş-Severin, a anunţat, joi, Prefectura.
  • Potrivit Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), masca poate fi şi reutilizabilă, precum şi eşarfă sau alt accesoriu vestimentar, care să acopere nasul şi gura.
1522 afișări
Imaginea articolului Măsuri anti COVID-19 într-un judeţ din ţară: Nasul şi gura trebuie să fie acoperite, cu mască de protecţie sau accesorii vestimentare

Prefectura Caraş-Severin a anunţat că este în vigoare, de miercuri, hotărârea CJSU privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii.

Masca poate fi din materiale de protecţie de unică folosinţă, dar şi reutilizabile, cum ar fi măşti de protecţie reutilizabile, eşarfele sau alte accesorii vestimentare.

Scopul instituirii obligativităţii este acela de a reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spaţiile publice deschise.

Obligativitatea se instituie pe toată perioada stării de alertă, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

De la aceste măsuri se exceptează persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau alte activităţi, reglementate de prevederi legale în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici