Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră în acest sfârşit de săptămână

Poliţia de frontieră a anunţat că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră, având în vedere că se aşteaptă o creştere a traficului în acest sfârşit de săptămână.

119 afișări
Imaginea articolului Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră în acest sfârşit de săptămână

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră în acest sfârşit de săptămână

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de frontieră, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, au fost contactate autorităţile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Poliţiştii estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, sens în care recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, astfel:.

-pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand
-pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni
-pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea.
-pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

De asemenea, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 8 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, astfel:

-pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,
-pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi
-pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu,
-pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea,
-pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici