Mazăre a anunţat, îmbrăcat în haine militare şi dansând, că a câştigat definitiv un proces cu ANI. Vezi câţi bani va primi primarul Constanţei - FOTO, VIDEO

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă la care a venit îmbrăcat în haine militare, că a câştigat un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, iar această instituţie urmează să îi plătească 5.000 de lei reprezentând daune morale şi cheltuieli de judecată.

4195 afișări
Imaginea articolului Mazăre a anunţat, îmbrăcat în haine militare şi dansând, că a câştigat definitiv un proces cu ANI. Vezi câţi bani va primi primarul Constanţei - FOTO, VIDEO

Mazăre a anunţat, îmbrăcat în haine militare şi dansând, că a câştigat definitiv un proces cu ANI. Vezi câţi bani va primi primarul Constanţei (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Mazăre a venit la conferinţa de presă organizată la Primărie îmbrăcat în haine militare, cu o şapcă pe care era imaginea lui Che Guevara, iar înainte de începerea acesteia a lipit afişe pe care scria "TAXAT", pe panoul din spatele său, unde sunt trecute instituţiile care îl anchetează sau l-au anchetat.

Astfel, el a lipit "TAXAT - 5.000 RON" pe zona unde era inscripţionată ANI, acelaşi afiş şi în dreptul unde scria DNA, iar în dreptul Poliţiei Române a lipit suma de 25.000 de lei, aceşti bani fiind câştigaţi de Mazăre în procese cu instituţiile respective.

Toată această operaţiune s-a desfăşurat pe ritmurile piesei "Sună periculos" a trupei ASIA, iar Radu Mazăre a executat câteva mişcări de dans înainte de a lipi afişele respective.

"Până termină Băsescu mandatul, o să umplu tot panoul ăsta de taxări. Bani, taxat, adică, daune morale plus costurile de proces, avocat, şi altele", a explicat Mazăre.

Pe panoul din spatele său mai sunt trecute şi alte instituţii, printre care Parchetul, SRI, Curtea de Conturi, STS, DIICOT.

"Am decizia de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României prin care domnii de la ANI trebuie să-mi plătească 5.000 de lei daune morale şi cheltuielile de judecată. (...) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie confirmă decizia dată de către Curtea de Apel Galaţi din care aş vrea să vă citesc o frază, să vedeţi ce spun judecătorii din Galaţi despre ţara lui Băsescu. «Dacă ANI ar fi dat efectiv reclamantului posibilitatea de a se apăra atunci nu s-ar fi ajuns la situaţia de pretinsă incompatibilitate. Toate acestea sunt de natură a-i cauza reclamantului disconfortul de a se şti cercetat şi verificat într-o manieră ce sugerează mai degrabă patimă şi reacredinţă decât imparţialitate şi obiectivitate». Ruşine, Băsescule ! Ruşine ! Să spună judecătorii aşa ceva despre instituţiile de hăituire pe care le-ai creat în România", a afirmat Mazăre.

El a mai spus că după ce PSD va ajunge la putere va cere noilor directori ai acestor instituţii ca aceşti bani să fie plătiţi de către cei care au executat ordinele.

"După alegeri, când o să ajungem la putere, am să cer ca aceşti bani să fie plătiţi de către slugoii care au executat ordinele, nu de către instituţii, ca acum. Acum banii pe care eu îi primesc sunt, de fapt, banii care le-au fost tăiaţi pensionarilor, ca să facem economii şi să plătim aparatul de opresiune. Când ajungem la putere, o să cer noilor şefi ai instituţiilor să se îndrepte în instanţă şi să pună slugile executante să plătească aceşti bani pentru că nu trebuie să plătească pensionarul din pensia tăiată pentru porcăriile făcute de aceşti slugoi la ordin", a susţinut Radu Mazăre.

El a explicat că ANI a început verificările în privinţa sa după ce s-ar fi descoperit o incompabibilitate cu funcţia de primar.

"În 30 iulie 2009, ANI mă anunţa cu surle şi trâmbiţe că a început procedura de verificare a respectării dispoziţiilor privind regimul juridic al incompatibilităţilor. Şi tot pe 30 iulie, ca în ţara lui Băsescu, au şi întocmit actul de constatare. Iar în actul de constatare cântau şi fluierau bucuroşi că gata m-au găsit incompatibil. Acum dau banii. (...) Susţineau că eu aş fi fost acum 14 ani administrator într-o societate şi că ulterior am fost şi primar. Le-am arătat celor de la ANI că era o greşeală a Registrului Comerţului, s-a făcut rectificarea şi au avut tupeul pe banii statului să continue să susţină acelaşi lucru, inclusiv acum o săptămână când m-am judecat la Înalta Curte. Şi atunci şi completul de la Înalta Curte a zis că el are ANI, adică Băsescu, eu am banii", a mai spus Mazăre.

Totodată, el a reamintit că suma de 25.000 de lei a fost câştigată de la DNA după ce a cerut să-i fie puse la dispoziţie documentele celor care au întocmit raportul de constatare în dosarul retrocedărilor, aflat în prezent în instanţă.

"De la DNA am luat 5.000 de lei în 2008 prin decizia Curţii de Apel Constanţa. DNA nu a vrut să-mi pună la dispoziţie documentele celor care au făcut raportul de constatare din dosarul meu. Când apăruseră doi indivizi acolo şi eu nu ştiam ce e ăla, e bucătar, este expert şi domnii au refuzat şi atunci m-am judecat şi am câştigat şi le-am luat banii. De la Poliţie spuneau că am furat 6 milioane de euro, nu vă aduceţi aminte, când am făcut conferinţa de presă şi le-am transmis că o să mă pupe în fund ? Nu m-au pupat, dar mi-au dat nişte bani", a mai afirmat Mazăre.

Primarul a menţionat că anchetele Agenţiei Naţionale de Integritate în cazul său nu s-au încheiat şi că de doi ani îi este verificată averea, iar până în prezent nu a primit niciun răspuns.

În iunie 2010, Curtea de Apel Galaţi a decis ca ANI să îi plătească lui Radu Mazăre 5.000 de lei daune morale şi 2.380 de lei cheltuieli de judecată, în procesul în care primarul Constanţei a contestat concluziile unui raport al ANI privind o situaţie de incompatibilitate. Sentinţa a fost atacată cu recurs, care s-a judecat la instanţa supremă.

Procesul a fost deschis de către Radu Mazăre care a contestat concluziile unor cercetări făcute de către ANI în privinţa unei stări de incompatibilitate, determinată de faptul că, în anul 2003, timp de şase luni, acesta ar fi deţinut concomitent atât funcţia de primar al municipiului Constanţa, cât şi pe cea de administrator la o societate comercială.

Primarul Constanţei a susţinut că este vorba despre o eroare făcută de reprezentanţii Registrului Comerţului şi a cerut anularea actului în instanţă.

Dosarul a ajuns la Galaţi după ce Agenţia Naţională pentru Integritate a cerut strămutarea de la Curtea de Apel Constanţa către instanţa similară din Galaţi, invocând notorietatea şi influenţa pe care ar putea avea-o primarul constănţean.

Magistraţii au dispus disjungerea cauzei, rezultând astfel două dosare, unul dintre ele care face referire la anularea actului administrativ, iar celălalt la suspendarea executării actului administrativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici