Mazăre: I-am spus lui Constantinescu să revină, dacă poate. Dacă nu, să stea în SUA să se facă bine

Primarul Radu Mazăre a declarat, marţi, că l-a sfătuit pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, să vină în ţară dacă îi permite starea de sănătate, iar dacă nu, atunci să rămână în SUA până când se va însănătoşi.

76 afișări
Imaginea articolului Mazăre: I-am spus lui Constantinescu să revină, dacă poate. Dacă nu, să stea în SUA să se facă bine

Nicuşor Constantinescu (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

“Sfatul meu şi discuţia mea cu el a fost: «Nicule, dacă poţi să vii, când vei putea să vii, vino! Dacă nu-ţi permite sănătatea, stai acolo că decât să vii şi să întinzi copita pe-aici mai bine te faci sănătos acolo»", a spus Mazăre, precizând că unul dintre avocaţii lui NiNicușor Constantinescu mers până în SUA să se consulte cu clientul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Constanţei susţine că dosarele în care este anchetat Nicuşor Constantinescu nu sunt unele grave şi că procurorii DNA au vrut să-l aducă în ţară neapărat,"mort", "viu".

"Ultima oară am vorbit cu el acum vreo săptămână, după ce suferise iar intervenţia chirurgicală. La Nicuşor povestea e următoarea: s-a făcut un balon din nimic. El are nişte dosare, care nu sunt nişte dosare grave, hai să fim serioşi, că nu a plătit telefonul acolo sau că nu a permis accesul Curţii de Conturi, aici nu vorbim de milioane, de şpăgi şamd. Omul e bolnav acolo şi nu a venit în ţară şi ăştia cu tot dinadinsul au vrut să-l aducă mort, viu, în ţară”, a afirmat Radu Mazăre.

El susţine că l-a sfătuit pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să vină în România dacă sănătatea îi permite, în caz contrar să rămână să se vindece în SUA.

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru joi judecarea contestaţiei lui Nicuşor Constantinescu faţă de arestarea preventivă dispusă de Tribunalul Capitalei, după ce avocatul acestuia, Marius Mocanu, a lipsit de la termenul de marţi programat la CAB invocând motive medicale.

În 23 iulie, Tribunalul Bucureşti dispusese din nou arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York, instanţa motivând că acesta a încălcat în mod flagrant obligaţiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Pe de altă parte, într-o altă cauză, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus în cazul lui Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Constantinescu se află de mai multe luni în SUA pentru a-şi trata cancerul la prostată şi a transmis de mai multe ori presei buletine legate de situaţia sa medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici