Mazăre spune că salvamarii vor fi plătiţi din Fondul de rezervă al Guvernului

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că salvamarii nu vor rămâne neplătiţi în acest sezon estival, banii urmând să fie alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

100 afișări
Imaginea articolului Mazăre spune că salvamarii vor fi plătiţi din Fondul de rezervă al Guvernului

Mazăre spune că salvamarii vor fi plătiţi din Fondul de rezervă al Guvernului (Imagine: Robert Ionescu / Mediafax Foto)

Mazăre a declarat, marţi, că a discutat cu ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, şi a primit asigurări că salvamarii vor fi plătiţi din Fondul de rezervă al Guvernului aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut.

"Am avut o discuţie cu ministrul Voinea acum patru luni când a făcut Legea bugetului, m-a rugat să rămână aşa, urmând ca să plătească şi anul ăsta din Fondul de rezervă al Guvernului la fel cum s-a plătit şi anul trecut", a afirmat Radu Mazăre, la intrarea în sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, unde se prezintă săptămânal, aceasta fiind una din condiţiile cercetării sale sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de DNA că a luat mită de la constructorul cartierului de locuinţe "Henri Coandă" din Constanţa.

El a mai spus că nu ar fi legal ca plata salvamarilor să fie făcută de către autorităţile locale pentru că plajele sunt domeniul statului.

"E nefiresc să plătim noi şi nici nu cred că este legal să plătim noi de la autoritatea locală atâta vreme cât nu administrăm noi plajele. Ăla e domeniul public al statului, administrat de Apele Române şi nu pot să plătesc eu, să fac o cheltuială, pe ceva ce nu administrez. Am discutat cu dumnealui la telefon ieri, a discutat senatorul Moga cu secretarul general al Guvernului şi aproape sigur vor plăti din Fondul de rezervă al Guvernului", a precizat Radu Mazăre.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa Cristinel Dragomir a declarat, luni, că deocamdată nu există fonduri pentru plata salvamarilor după ce Guvernul a transmis autorităţilor locale să găsească finanţare pentru acest serviciu în acest sezon estival.

"Am cerut şi am făcut demersuri pentru activitatea de salvamar din judeţul Constanţa. Deocamdată nu am primit niciun răspuns pozitiv. Am primit un răspuns prin care ni se spune că trebuie să asigurăm din fonduri proprii, neavând bani...asta e situaţia", a declarat Cristinel Dragomir, luni, la finalul şedinţei CJ Constanţa.

El a precizat că, în anii trecuţi, pentru activitatea salvamarilor pe întreg litoralul a fost necesară suma de patru milioane de lei pe an.

În acest context, Cristinel Dragomir a afirmat că nu ştie cum s-ar putea rezolva această situaţie şi nici dacă în această vară vor mai fi sau nu salvamari pe litoral.

Serviciul de salvamar este asigurat între 1 iunie şi 15 septembrie. În anii trecuţi, plata salvamarilor era făcută din fonduri guvernamentale. Chiar şi aşa însă banii erau alocaţi cu întârziere, iar salvamarii au ameninţat aproape în fiecare vară că intră în grevă dacă nu primesc sumele cuvenite. De regulă, situaţia lor se rezolva după jumătatea sezonului estival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici