Medic acuzat de neglijenţă în Dâmboviţa după ce un copil a murit de pneumonie

Părinţii unei fetiţe de două luni acuză de neglijenţă un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în condiţiile în care copilul a murit de pneumonie la zece zile după ce fusese consultat de doctor, care le-a spus că bebeluşul nu are nimic şi i-a dat doar "nişte picături".

2297 afișări
Imaginea articolului Medic acuzat de neglijenţă în Dâmboviţa după ce un copil a murit de pneumonie

Medic acuzat de neglijenţă în Dâmboviţa după ce un copil a murit de pneumonie (Imagine: Shutterstock)

Tatăl copilului, Giani Miron, a spus că după înmormântarea fetiţei va depune plângere la Poliţie pentru că vrea "să se facă dreptate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fetiţa de când s-a născut avea o hârcăială uneori când respira. Ne-am dus aici la medicul de famile la consult şi ne-a spus că nu are nimic, dar i-am cerut trimitere pentru spital. Dânsa ne-a dat şi în 13 noiembrie am mers la spital la Târgovişte şi acolo de gardă era doamna doctor Mimiş. Aceasta ne-a spus să nu mai umblăm cu copilul prin spital că o să-l umplem de microbi şi că fetiţa nu are nimic şi nu ne-a dat decât nişte picături, iar în 23 copilul a murit. După înmormântare vom face plângere la Poliţie pentru că vrem să ni se facă dreptate, ne-a nenorocit, ne-a lăsat fără singurul nostru copil", a declarat tatăl fetiţei.

Părinţii copilului au mai afirmat că medicul Maria Mimiş, care a consultat-o pe fetiţă, le-a spus că aceasta este doar puţin înfundată pe nas, dar bebeluşul a murit din cauza unei pneumonii severe bilaterale.

În opinia lor, doctoriţa nu a reuşit să identifice diagnosticul corect şi nu le-a cerut să vină la un nou control, mama fetiţei spunând că medicul "nu şi-a dat interesul".

"Eu eram acolo când a consultat-o şi când a pus aparatul pe ea şi-a schimbat privirea. Atunci am întrebat-o dacă micuţa are ceva şi ea mi-a spus că nu are nimic. Am insistat şi am rugat-o să o consulte pentru că de când am adus-o de la maternitate fetiţa gemea şi se astupa uneori, nu mai respira. Atunci dânsa mi-a spus că fata nu are nimic şi că să nu mă mai prindă că o mai aduc la spital că ia microbi. Eu cred că doctoriţa Mimiş nu şi-a dat interesul pentru că ne-a dat doar nişte picături şi fata a murit de pneumonie", a declarat, plângând, mama copilului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a deschis o anchetă în acest caz, susţinând că din primele cercetări reiese că medicul Maria Mimiş nu este vinovată.

"În ancheta pe care am deschis-o la noi în spital şi în policlinică unde este doamna doctor Mimiş care are legătură cu acest caz, am înţeles că familia a venit în policlinică cu sugarul fără febră, dar cu nasul înfundat. I s-a dat o reţetă cu dezinfectant urmând să vină la maxim două-trei zile la control. Mama nu a mai venit la control, nu s-a dus nici la medicul de familie şi am înţeles că fetiţa a decedat. Considerăm că s-a făcut tot ce trebuia pentru acest copil. La momentul respectiv copilul nu avea o infecţie foarte gravă în corp mai ales o pneumonie cum s-a găsit la autopsie. Noi transmitem părinţilor de fiecare dată să revină la două zile la un nou control pentru a observa evoluţia bolii. Nu cred că la momentul acela era o infecţie severă pentru că dacă ar fi fost, doamna doctor ar fi internat-o. Famila are dreptul să depună plângeri, noi o să intrăm într-o anchetă serioasă cu acest caz, inclusiv eu o să fac o anchetă aprofundată, dar din primele cercetări reiese că doamna doctor Mimiş nu este vinovată", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Radu Petrescu.

Părinţii vor depune plângeri marţi la Poliţie şi la Colegiul Medicilor Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici