Medic de la Spitalul de Ortopedie Foişor, reţinut după ce a luat 5.000 de lei ca să opereze un copil

Medicul Traian Romeo Ursu de la Spitalul de Ortopedie Foişor din Capitală a fost reţinut pentru că ar fi luat mită 5.000 de lei ca să opereze un copil, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti cerând instanţei arestarea preventivă a acestuia.

10976 afișări
Imaginea articolului Medic de la Spitalul de Ortopedie Foişor, reţinut după ce a luat 5.000 de lei ca să opereze un copil

Medic de la Spitalul de Ortopedie Foişor, reţinut după ce a luat 5.000 de lei ca să opereze un copil (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Potrivit procurorilor, în 11 decembrie, Traian Romeo Ursu, medic primar cu specializarea ortopedie traumatologie, a pretins de la o persoană cel puţin 6.000 de lei pentru a opera un copil.

Din banii ceruţi, medicul ar fi primit 2.000 de lei în 15 decembrie şi alţi 3.000 de lei în 22 decembrie, pentru intervenţia chirurgicală, care a fost realizată în 16 decembrie.

"Totodată, a promis ca în schimbul sumelor de bani pretinse să intervină şi asupra altor medici şi cadre medicale, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale asupra minorei B.I.L. la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor", arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Medicul Traian Romeo Ursu a fost reţinut marţi de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă.

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă, miercuri, dacă medicul Traian Ursu va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, plasat în arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici