Medicamente şi suplimente alimentare expirate, în farmacii din Mehedinţi

O cantitate importantă de medicamente şi suplimente alimentare expirate sau depozitate în condiţii improprii a fost retrasă de la vânzare de inspectorii de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Mehedinţi, în urma mai multor controale făcute la 14 farmacii din judeţ.

208 afișări
Imaginea articolului Medicamente şi suplimente alimentare expirate, în farmacii din Mehedinţi

Medicamente şi suplimente alimentare expirate, în farmacii din Mehedinţi (Imagine: Shutterstock)

Comisarul şef al CJPC Mehedinţi, Felix Manta, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în urma mai multor controale în farmacii s-au găsit medicamente şi suplimente alimentare expirate sau depozitate neconform cu prevederile legale de temperatură şi umididate, motiv pentru care s-a dispus retragerea acestora de la vânzare.

El a precizat că produsele respective urmează să fie distruse de firmele specializate cu care farmaciile au contract.

Manta a refuzat să menţioneze despre ce cantitate de medicamente este vorba, dar a precizat că farmaciile la care s-au găsit nereguli au primit amenzi în valoare de 44.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici