Medici: Adrian Păunescu, în stare extrem de gravă. Nu ştim cum mai putem face faţă situaţiei

Adrian Păunescu se află în stare "extrem de gravă", potrivit medicilor Spitalului Floreasca din Bucureşti, poetul mai suferind stopuri cardiace. Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a spus într-o declaraţie de presă de joi, la ora 17.00, că starea poetului este "extrem de gravă", "mai având nişte stopuri", situaţia lui depăşind resursele terapeutice ale unităţii.

94 afișări
Imaginea articolului Medici: Adrian Păunescu, în stare extrem de gravă. Nu ştim cum mai putem face faţă situaţiei

Adrian Păunescu este în stare extrem de gravă. A făcut mai multe stopuri cardiace (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Nu ştiu cum mai putem face faţă în continuare situaţiei", a afirmat Brădişteanu.

Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, informa joi dimineaţa că Adrian Păunescu a trecut cu bine noaptea, starea lui fiind atunci staţionară, iar pacientul era în continuare conectat la aparate pentru susţinerea funcţiilor cardiace şi respiratorii.

Medicul adăuga că poetul primeşte transfuzii de sânge.

Poetul este internat din 26 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având probleme cardiace, renale şi hepatice.

Starea acestuia s-a agravat în noaptea de marţi spre miercuri, poetul fiind resuscitat, după ce inima i s-a oprit.

Inima lui Adrian Păunescu a repornit, fiind susţinută şi de aparate prin care este drenat sângele, starea pacientului fiind în continuare gravă, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Şerban Brădiştenau, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca, unde este internat poetul.

Medicul a explicat că inima a început să bată, în urma manevrelor de resuscitare şi că este asistată de aparate prin care se drenează sângele venos şi, respectiv, se reintroduce sângele arterial.

Brădişeanu a arătat că manevrele de resuscitare a lui Păunescu au fost "laborioase" şi că starea pacientului este în continuare gravă, prognosticul fiind rezervat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici