Medici, nevoiţi să plătească tratamentul PACIENŢILOR după ce au greşit fişele de tratament. Sumele sunt cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei

Mai mulţi medici de la Spitalul din Suceava sunt obligaţi să plătească instituţiei sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei pentru tratamentul şi investigaţiile unor pacienţi, după ce au completat incorect fişele de tratament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1633 afișări
Imaginea articolului Medici, nevoiţi să plătească tratamentul PACIENŢILOR după ce au greşit fişele de tratament. Sumele sunt cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei

Medici, nevoiţi să plătească tratamentul PACIENŢILOR după ce au greşit fişele de tratament. Sumele sunt cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei

Mai mulţi medici ai Spitalului Judeţean Suceava trebuie să plătească, din propriile buzunare, tratamentul şi investigaţiile medicale pe care le-au prestat pacienţilor, sumele imputate variind între 2.000 şi 4.000 de lei, pentru fiecare fişa de tratament pe care medicii au completat-o incorect.

Decizia de imputare a acestor sume vine în urma unui control realizat de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, care a constatat că anumite foi de observaţie nu îndeplinesc toate criteriile de validare şi serviciile medicale prestate au fost invalidate.

“Sumele din aceste foi de observaţie, care au fost invalidate, s-au constituit cu titlu de creanţă iar spitalul trebuie să recupereze debitele de la medicul curant care a fost menţionat în raportul de control al Casei. În anul 2017, există 17 - 18 astfel de cazuri, care vizează mai mulţi medici angajaţi ai spitalului Suceava şi care ar trebui să plătească sume cuprinse între 2.000 şi 4.000”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, Dragoş Vicoveanu.

Conducerea instituţiei urmează să se îndrepte în instanţă împotriva medicilor care au greşit în foile de observaţie şi din cauza acestora serviciile medicale prestate nu au fost validate şi decontate.

“Spitalul nu are o problemă cu angajaţii. Din păcate, nu există o altă posibilitate legală pentru a recupera aceste sume. Angajaţii au o răspundere patrimonială, iar angajatorul trebuie să recupereze sumele imputate prin raportul de control. Dacă angajaţii nu identifică un abuz din partea Casei de Asigurări de Sănătate sau dacă nu există elemente concrete care să dovedească faptul că nu au greşit în fişele respective, noi nu avem altă soluţie decât să ne recuperăm debitele de la medicii menţionaţi în raport”,a spus Vicoveanu.

Medicii care trebuie să plătească pentru tratamentul şi investigaţiile pacienţilor pe care i-au tratat susţin ca greşelile ar fi de ordin birocratic, respectiv sunt trecute greşit date ale tratamentelor efectuate, iar pentru o singură neconcordanţă se impută întreaga perioadă de spitalizare a acelui pacient.

Reprezentanţii Casei de Asigurări Suceava recunosc că greşelile din fişele de tratament sunt unele de ordin birocratic - date trecute greşit, parafe sau semnături incomplete, lipsa unor rezultate ale investigaţiilor realizate, însă susţin că acestea nu pot fi validate şi decontate dacă nu sunt comppletate corect.

“Facem periodic astfel de controale, la toţi furnizorii de servicii medicale din judeţ. Datele raportate la Casa de Asigurări şi cele din foile de observaţie trebuie să corespundă, altfel serviciile medicale prestate nu se pot deconta”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Cristian Bleorţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici