Medicii iau în calcul scenarii sumbre. Dr. Virgil Musta: Al doilea val de coronavirus, la o săptămână după relaxarea restricţiilor

  • Medicii iau în calcul scenarii sumbre, în urma relaxării restricţiilor în România
  • Primele semne îngrijorătoare pot să apară mai curând decât ne-am fi imaginat
  • „Eu cred că va fi acest al doilea val după vreo săptămănă”, spune Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara
7628 afișări
Imaginea articolului Medicii iau în calcul scenarii sumbre. Dr. Virgil Musta: Al doilea val de coronavirus, la o săptămână după relaxarea restricţiilor

Al doilea val de coronavirus este un subiect intens dezbătut încă de la apariţia primelor cazuri în România. Estimările specialiştilor iau în calcul factori variaţi, însă relaxarea măsurilor restrictive din ţară ar putea fi decisivă, potrivit medicului Virgil Musta, într-un interviu acordat pentru Opiniatimisoarei.ro. El consideră că ne putem aştepta la o agravare semnificativă a numărului de infectări la o săptămână după relaxare. 

„Eu cred că va fi acest al doilea val dupa vreo săptămănă, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcţie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe. Şi de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie. Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie sunt contaminaţi, dau mai departe boala”, a spus Virgil Musta, şeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara.

Medicul  Virgil Musta face apel la responsabilitatea populaţiei, de care depinde în cea mai mare măsură răspândirea noului coronavirus. “Fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut.” 

„Important este să nu ne îmbolnăvim toţi deodată, pentru că în momentul acela nu vom mai face faţa ca spital şi atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respective”, a mai spus Virgil Musta, pentru Opiniatimisoarei.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici