Video Medicii români au trecut Prutul pentru a ajuta în lupta cu Covid-19. „Mă întorc cu toată inima să-mi ajut confraţii”

  • 52 de medici şi asistenţi, civili şi militari, vor ajuta la tratarea cazurilor de COVID-19
  • România va mai dona Republicii Moldova echipamente şi medicamente
  • Medicii vor fi repartizaţi în trei spitale din Republica Modova, iar misiunea lor va dura 14 zile
615 afișări

52 de medici şi asistenţi români au trecut Prutul, pentru a-i sprijini pe colegii lor moldoveni în lupta cu coronavirusul.

„Cu emoţie şi sperăm că va fi bine. Am fost şi la Suceava, mergem unde este nevoie”, spune Tudor Merticariu, medic specialist Medicină de Urgenţă, Iaşi.

„Este o tradiţie să muncim în toată Moldova de partea asta a Prutului şi în toată Moldova de celaltă parte a Prutului. Aşa cum am plecat către Suceava, Piatra Neamţ, Vaslui şi Bacău, la fel de firesc plecăm către Republica Moldova, către Chişinău, către Cahul şi Bălţi”, declară Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD Iaşi.

Pentru unii dintre cei care vor acorda asistenţă în Republica Moldova, emoţia este şi mai puternică. Dorin Pulbere, medic ATI, este născut peste Prut, însă medicina a studiat-o şi a practicat-o la Iaşi.

„Mă întorc cu toată inima să îmi ajut confraţii, mai sunt foarte mulţi ca mine care or să meargă, oricând o să meargă. Putem face un circuit, dacă o să se prelungească această pandemie”, afirmă Dorin Pulbere, medic primar ATI, Iaşi.

Printre cei care au plecat în Republica Moldova sunt şi medici din Arad, Oradea şi Mureş.

„Dacă noi o ducem bine, nu înseamnă că şi ceilalţi o duc bine, trebuie să îi ajutăm şi pe ceilalţi”, adaugă Abel Bolohan, medic specialist Medicină de Urgenţă, Oradea.

„Munca la SMURD şi la UPU pentru mine este o pasiune şi mi-am dorit să pot face mai mult, să ies din zona de confort şi să ofer ajutor”, explică Casandra Prislopan, medic specialist Medicină de Urgenţă, Arad.

România va mai dona Republicii Moldova materiale, echipamente şi medicamente necesare pentru a face faţă crizei sanitare.

„Aveţi ocazia de a face bine semenilor noştri de peste Prut şi prin această misiune să arătăm că suntem mai aproape unii de alţii”, a transmis premierul Ludovic Orban. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici