Medicul ortoped din Craiova dus la Parchet pentru că ar fi pretins bani pentru o intervenţie, reţinut de procurori

Medicul ortoped de la Spitalul de Urgenţă Craiova, prins în flagrant marţi dimineaţă în timp ce lua mită, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurori, fiind acuzat că a cerut 2.000 de lei unei paciente, în două tranşe, ca să îi facă o intervenţie chirurgicală la talpă.

2487 afișări
Imaginea articolului Medicul ortoped din Craiova dus la Parchet pentru că ar fi pretins bani pentru o intervenţie, reţinut de procurori

Medic ortoped din Craiova suspectat că ar fi pretins bani pentru o intervenţie, dus la Parchet (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, Dan Nelu Anuşca a fost ridicat marţi dimineaţă de către procurori, după ce i-ar fi cerut unei femei suma de 2.000 de lei pentru a face o intervenţie chirurgicală.

Procurorii au intervenit după ce denunţătoarea, într-o primă fază, i-ar fi dat medicului 800 de lei luni seară şi, conform înţelegerii, urma ca marţi să-i dea diferenţa de 1.200 de lei.

Banii din prima tranşă au fost marcaţi cu inscripţia "mită" şi o parte din ei au fost găsiţi marţi asupra medicului.

În plus, doctorul i-ar fi cerut pacientei şi 400 de euro pentru a cumpăra nişte şuruburi necesare efectuării intervenţiei chirurgicale.

Medicul a fost monitorizat timp de câteva săptămâni de către ofiţerii SRI, iar flagrantul a fost realizat de poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

"Medicul se pare că ar fi pretins, în prima fază, 800 de lei de la o denunţătoare, iar ulterior suma de 1.200 de lei. Pe numele lui a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar mâine (n.r. - miercuri) va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici