Medicul veterinar acuzat de malpraxis spune că un expert trebuie să se pronunţe privind câinii morţi

Medicul veterinar acuzat de malpraxis de FNPA, pe motiv că aproape o mie de câini de la un adăpost al Primăriei Curtea de Argeş au murit după ce ar fi fost sterilizaţi de acesta, spune că este nevinovat şi că în acest caz trebuie "să se pronunţe un expert", iar "raportul să fie judecat de instanţă".

357 afișări
Imaginea articolului Medicul veterinar acuzat de malpraxis spune că un expert trebuie să se pronunţe privind câinii morţi

Medicul veterinar acuzat de malpraxis spune că un expert trebuie să se pronunţe privind câinii morţi (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Medicul veterinar Niculae Radu a spus că reprezentanţii Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor trebuie să aducă dovezi "care să arate clar cum au murit aceşti câini", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi aşteptăm să vină Parchetul şi să vedem care sunt dovezile, iar pe civil preşedinta Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor să vină repet, cu dovezile care să arate clar cum au murit aceşti câini. Vreau însă să fie dovezi clare pe care Justiţia să le accepte şi să le judece. Nu mă consider vinovat, iar moartea câinilor respectivi nu a survenit operaţiilor făcute de mine. Un expert trebuie să se pronunţe şi raportul sa fie judecat de instanţă", a declarat medicul veterinar.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Curtea de Argeş au susţinut că au încheiat un contract pe o perioadă de trei ani cu o societate ce are ca obiect de activitate ecarisajul, iar sterilizarea reprezintă doar o parte din suma destinată serviciilor de acest fel, respectiv 300.000 de lei.

"Noi am făcut licitaţia, a câştigat-o societatea respectivă şi noi plătim tot serviciul de ecarisaj, nu numai serviciul medical. Este un tarif per câine care trece prin biobază. Ulterior, ni se transmit serviciile care s-au executat defalcat şi care sunt costurile. Asta pot să vă spun, o să vedem care este situaţia", a declarat primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu.

Potrivit contractului, medicul veterinar a primit până acum 51.000 de lei pentru activitatea prestată, iar până la soluţionarea cazului, sterilizarea câinilor fără stăpân din Curtea de Argeş continuă.

Un medic veterinar este acuzat de malpraxis de Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor, pe motiv că aproape o mie de câini de la un adăpost al Primăriei Curtea de Argeş au murit după ce ar fi fost sterilizaţi de acesta, adăpostul respectiv fiind închis în urma controalelor DSVSA Argeş.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), la adăpostul de câini al Primăriei Curtea de Argeş au avut loc controale ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, în urma unor sesizări primite de la localnici.

În urma verificărilor, adăpostul respectiv a fost închis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici